KUD “Matko Brajša Rašan” i klapa „Brnistra“večeras na Forumu

U petak, 28.06.2019. u 20,30 sati na Forumu, održati će se promenadni koncert u sklopu manifestacije Na ulicama i trgovima 2019.

Nastupa mješoviti zbor KUD “Matko Brajša Rašan” i gosti muška klapa „Brnistra“. Na programu su skladbe istarskih kompozitora, popularne skladbe, strane skladbe, punk-rock skaldbe i narodne u obradi. 

Organizator programa je SAKUD, suorganizator KUD „Matko Brajša Rašan“, a pokrovitelji Grad Pula i TZ grada Pule.

Kulturno-umjetničko društvo “MATKO BRAJŠA-RAŠAN” osnovano je 1951. godine – i od tada do danas neprestano djeluje – što dovoljno govori o tradiciji i ljubavi koju članovi društva ulažu u vokalni glazbeni izraz. Zbor uspješno njeguje vokalni glazbeni izraz istarskog podneblja utkanog u djela hrvatskih skladatelja iz Istre ne zanemarujući suvremene skladbe istaknutih skladatelja iz drugih krajeva Hrvatske kao i djela starih majstora. Zbor je predstavljao Hrvatsku u Italiji, Češkoj, Rumunjskoj, Austriji, Poljskoj, Nizozemskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te dobio brojne nagrade i priznanja i sa zborovima u tim zemljama  uspostavio trajna prijateljstva i suradnju. KUD ”Matko Brajša Rašan”, pored brojnih nagrada dobitnik je i Povelje Općine Pule i Ordena zasluga za narod. Zborom dirigira Irena Vladisavljević.

Klapa „Brnistra“ nastaje u Puli 18.02.2014. godine. Brn-Istra – igra riječi koja u svojoj srži sadrži ime kraja odakle dolaze. U sadašnjem sastavu od 7 članova djeluje od rujna 2017. godine. Klapa Brnistra od nastupa ističe osvojeno zlatno odličje u folk kategoriji na međunarodnom natjecanju XXIII CHORUS INSIDE Croatia Rovinj u kolovozu 2016. godine, 3. mjesto na Festivalu klapa Istre i Kvarnera u Buzetu u ožujku 2019. godine te nagradu za najbolji nastup i najbolju izvedbu istarske skladbe za zbor  i vokalnu skupinu na 47. Susretu zborova Naš kanat je lip 2019. u Poreču.

Sastav Klape Brnistra:


1.tenor: Josip Krajačić

2.tenor: Claudio Grbac, Valerio Ricchiuto

bariton: Daniele Ferro, Graziano Stocovaz


bas: Sergio Bile, Livio Belci

Umjetnička voditeljica: Ileana Pavletić Perosa

Pin It on Pinterest