Koncertne večeri 6. i 9. 7. u Grožnjanu povodom Svjetskog mjesta susreta glazbenih mladeži

U Grožnjanu srce mladog umjetnika zatreperi

Na pomisao Grožnjana, srce mladog umjetnika zatreperi… – riječi su Adriaana Luteijna, poznatog nizozemskog koreografa o ovom malom pitoresknom, istarskom gradiću i aktivnostima Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži koji svako ljeto već 50 godina okuplja mlade iz cijelog svijeta s ciljem razvoja umjetničkih talenata.  

Već ovaj vikend, 6. srpnja s početkom u 18 sati, mladi plesači koji pohađaju Plesno kazalište za djecu i mladež učeći raznovrsne plesne tehnike, od baleta, do hip-hopa i improvizacije, predstavit će publici svoje novostečene vještine koje su naučili od svojih voditelja radionice Uhvati ritam, renomiranih plesnih pedagoga, Dese Virant, Zvonimira Kvesića, Marije Matković i Remusa Dimachea. Iste večeri polaznici Tečaja violončela za djecu, pod stručnim vodstvom prof. Maje Virant, publici će predstaviti naučene umjetničke tehnike jer se talent brusi učenjem i praksom. 

Radionica plesnog  kazališta  oduzima dah jer predstavlja izazov za tebe svakodnevnim satovima plesa, pjevanja i glume u različitim grupama i s različitim pedagozima. Grožnjan je savršeno mjesto za sve one koji vole ples, glazbu i glumu koji se žele usavršavati, kreativno izraziti i obogatiti svoje umjetničko iskustvo. – istaknuo je Adriaan Luteijn, dugogodišnji prijatelj Grožnjana i Hrvatske glazbene mladeži koji je počesto vodio plesne radionice u istarskom gradiću. 

9. srpnja s početkom u 18 sati publiku u Grožnjanu očekuje koncertna večer polaznika Tečaja za violinu koji vodi poznati profesor Armin Sešek iz Slovenije. Mladi su umjetnici, između ostaloga, na tečaju imali priliku razvijati tehnike i interpretacije, glazbene memorije i glazbene interpretacije te naučiti oblikovanje analitičkog i sistematičnog načina vježbanja. 

Hrvatska glazbena mladež, članica međunarodne organizacije glazbenih mladeži Jeunesses Musicales International, svake godine tijekom ljeta organizira brojne radionice i seminare, a naravno i svjetski priznatu Ljetnu jazz školu i naš najduži festival jazza – Jazz is Back! BP kojeg je osnovao Boško Petrović, a okuplja svjetsku kremu jazz i blues scene.

Detaljne informacije o edukacijama za mlade i koncertima potražite na www.hgm.hr, a sve su koncertne večeri za posjetitelje besplatne. 

50. obljetnica Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladež u Grožnjanu održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i Istarske županije. Program podržava Općina Grožnjan, Austrijski kulturni forum Zagreb, Euro-unit grupa, Euro-unit music store, Online music shop, Yamaha, Eudora, Henkel Croatia, Hrvatska Elektroprivreda d.d. i Art Hill.

Pin It on Pinterest