Održan Mimohod sjećanja na stradale civile genocida u Srebrenici

U Puli  se jučer održao Mimohod sjećanja na stradale civile genocida u Srebrenici. Svoju podršku mimohodu pružili su predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić i zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji su se zajedno s dvjestotinjak građana povorkom sjećanja zaputili s trga kod gradske tržnice.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek poručio je kako se Grad Pula svake godine s ponosom priključuje Mimohodu sjećanja te kako se ovim obilježavanjem prisjećamo jedne od najstrašnijih ljudskih tragedija i zločina u suvremenoj povijesti čovječanstva.


Sudionici su nosili balone, ruže i majice sa natpisom i porukom ‘Da se ne zaboravi i više nikada nikome ne dogodi’ koja je upućena cijelome svijetu. Mimohod se nastavio kretati ulicom Sergijevaca sve do Foruma gdje se ispred Gradske palače održao prigodni program. Nakon minute šutnje pušteni su bijeli baloni u znak sjećanja, dok je u znak odavanja počasti žrtvama dio učesnika bijele ruže bacio u more na Rivi.

Mimohod je organizirala Bošnjačka nacionalna zajednica Pule, u suradnji s vijećima bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije, gradova i općina, ostalim bošnjačkih organizacija, udruga koje okupljaju mlade i branitelje Domovinskog rata te kulturno-umjetničkih društava. 

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=2126623554116382

Pin It on Pinterest