Donacija Zaklade policijske solidarnosti za korisnike Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda

Načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin posjetio je danas sa suradnicima Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda te je u ime Zaklade policijske solidarnosti i policijske uprave ravnateljici centra Loretti Morosin uručio donaciju u vidu prehrambenih proizvoda.

Kako je pojasnila ravnateljica Morosin, Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda djeluje kao ustanova koja pruža pomoć djeci, mladeži i odraslim osobama s teškoćama u razvoju. Korisnike u razvoju prate stručni timovi centra, a uz suradnju s lokalnom zajednicom i institucijama, ovakav model rada s korisnicima pruža podršku obitelji, skraćuje roditeljima vrijeme u pronalaženju stručne pomoći te pomaže inkluziju u širu društvenu zajednicu. Svaka pomoć je dobrodošla za ugodniji boravak korisnika pa će tako i brojne grickalice i napitci, koje je donirala policija, svakako uljepšati mališanima vrijeme provedeno u centru.

Načelnik Kirin istaknuo je kako je policija ovdje da bi pomagala građanima i sudjelovala u radu zajednice te je predstavio rad Zaklade policijske solidarnosti, koja je započela sa svojim radom 2006. godine, a osnovana je s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima. Iako ima i druge izvore prihoda, većina sredstava zaklade su dobrovoljni prilozi policijskih službenika, koji se odbijaju od njihove mjesečne plaće u iznosu koji oni sami odrede. Osim što pomaže policijskim službenicima i njihovim obiteljima, zaklada pomaže i zajednici pa je tako brojnim vrtićima, školama, bolnicama i institucijama koje brinu o djeci darivala knjige u sklopu akcije ”Knjigama do osmjeha”, a sada je odlučila svoje humanitarno djelovanje usmjeriti prema djeci s teškoćama u razvoju pa je tako danas dio donacija dobio i Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda.

Pin It on Pinterest