U Motovunu fotografska izložba na drevnom korejskom Hanji papiru

Hwang Yong Woon: Fotografska izložba na tradicionalnom korejskom Hanji papiru – umjetnost ručno izrađenog drevnog papira od drva duda

U subotu 20.7.2019. u 20 sati će se u motovunskoj galeriji Pet kula svečano otvoriti izložba fotografija priznatog korejskog fotografa Hwang Yong Woona, koji je svoje fotografije tiskane na tradicionalnom korejskom Hanji papiru izrađenom od riže i drva duda (murve), izlagao u brojnim svjetskim galerijama, od Seula do New Yorka.

Bogatu biografiju autora izložbe je zbilja teško sažeti, a vrijedi istaknuti kako je osim u fotografskoj zajednici, vrlo aktivan i u korejskoj kršćanskoj zajednici. Predsjednik je Hanji fotografskog kulturnog centra – Zisum galerije, gostujući predavač na Liaoning sveučilištu u Shenyangu (Kina), potpredsjednik Korejskog kršćanskog fotografskog udruženja, a u svojoj je bogatoj karijeri obnašao brojne važne uloge na kulturnoj sceni. Samostalne izložbe je imao u Honkongu, Seulu, New Yorku, Pekingu itd., a sudjelovao je i na brojnim skupnim izložbama u Japanu, Kini, SAD-u, Koreji i drugim zemljama.

Puni naziv izložbe fotografija koja će biti postavljena u Motovunu je “Photo Exhibition on Korean Traditional Hanji Paper – Art of the handmade Mulberry tree ancient paper”

Izložbu organizira Udruga fotografa Fotovun u suradnji s Općinom Motovun i Turističkom zajednicom Općine Motovun, a važnu ulogu u realizaciji izložbe je imao Damir Kušen, veleposlanik RH u Južnoj Koreji, koji ulaže velike napore u jačanje veza između Istre i Koreje, naročito kroz umjetnost. Iz Udruge fotografa Fotovun najavljuju kako će se 24. listopada ove godine u galeriji „Pet kula” postaviti izložba drugog priznatog korejskog fotografa. Tada će, naime, u Motovunu biti otvorena izložba pod nazivom „Lines, Space, and Time”, čiji je autor Hanmo Yang.

Na svečanom otvorenju će osim autora izložbe prisustvovati i Soonyoung Redden, koordinatorica posjeta, prevoditeljica i članica Američke asocijacije arhitekata, koja je u toku ove godine već dvaput posjetila Motovun. Očekuje se i dolazak visokih uzvanika na svečanost otvorenja izložbe.

Fotografski postav izložbe se sastoji od 40 fotografija tiskanih na drevnom korejskom Hanji papiru, ručno izrađenom od drva duda, u Istri poznatijem kao – murva. Mještani i mnogobrojni gosti Motovuna će imati priliku u srcu Motovuna uživati u pejzažnim i portretnim fotografijama živopisnih boja, koje prikazuju svu ljepotu prirode i kulture Južne Koreje, a organizatori vjeruju kako će izložba naročito razveseliti upravo korejske posjetitelje, koji obilaze Motovun u velikom broju, što će svakako doprinijeti još većoj promociji Motovuna u toj zemlji.

Izložba ostaje otvorena do subote 3.8.2019. godine i može se posjetiti svakodnevno od 9 do 20 sati. 

Pin It on Pinterest