U srijedu akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

U cilju zaštite osoba s invaliditetom i povećanja njihove sigurnosti u prometu, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola će zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pula parkinga u srijedu, 31. srpnja od 10 do 14 sati, na području grada Pule, Medulina i Fažane, a posebice na  parkirališnim prostorima trgovačkih centara provesti prometnu akciju.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako  veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima  za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz  znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji  čine navedene prekršaje.

Pozivamo vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700,00 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan. 

Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Pin It on Pinterest