Vidimo se sljedeće godine na 10. Srednjovjekovnom festivalu u Svetvinčenatu

Svetvinčenat, 5. kolovoz 2019. – Prekrasnim vatrometom za kraj, i uvertirom zatvaranja festivala uz vatreni program nove gostujuće točke Toi Ahi Danza del Fuoco iz Italije, srednji vijek u Svetvinčentu je pohranjen u mislima i sjećanjima brojnih posjetitelja. Bio je ovo vikend za uživanje i šetnju kroz događaje srednjega vijeka na 9. Srednjovjekovnom festivalu u Svetvinčentu.

Iako su mlađi posjetitelji uživali možda više od onih s nešto više godina, nekako se svi užive i prepuste ugodnoj atmosferi i čaroliji ovog festivala početkom kolovoza u Svetvinčentu. 

Bogat program koji se niže iz sata u sat te ulični zabavljači i druge srednjovjekovne atrakcije nisu jedine koje vas vuku da ostanete do kraja i pogledate što je novo ove godine. Tu su još i brojni ugostitelji, obrtnici i proizvođači autohtonih proivoda koje ste mogli kupiti i degustirati. Originalni suveniri ili uporabni predmeti atraktivnog izgleda bili su također u ponudi Srednjovjekovnog sajma ispred Kaštela. 

Festival donosi žive slike koje omogućuju upoznavanje davnih običaja, vještina, načina života, mističnost i posebnost tog davnog doba uprizorenog i živog pred očima posjetitelja u Svetvinčentu. Na nekoliko lokacija, u Žlinji podno kaštela, po ulicama oko kaštela te u samom kaštelu Morosini-Grimani, protežu se svi programi festivala. Jednostavno je ova šetnja srednjovjekovnim Svetvinčentom nešto posebno što možete od ljetnih uspomena iz Istre ponijeti sa sobom za duga i lijepa sjećanja.

Srednjovjekovni festival je doista postao snažan motiv dolaska na godišnji odmor u Svetvinčenat i okolicu. Rijeke posjetitelja su stalno pristizale i mnogi su došli jer su željeli doživjeti ovu atmosferu koju festival u Svetvinčentu pruža.

Pozivamo vas da se i sljedeću godinu vidimo u Svetvinčentu te da provjerite što je novo u programu ili jednostavno doživite po prvi put ovu manifestaciju.

Vidimo se na 10. Srednjovjekovnom festivalu u Svetvinčentu početkom kolovoza 2020. godine!

Više o festivalu pratite na:

Facebook profilu, Twitteru, Instagramu te na web stranicama Općine Svetvinčenat i Turističke zajednice Općine Svetvinčenat.

Pin It on Pinterest