Manifestacija “Una giornata in famiglia Bembo” – “Dan u obitelji Bembo”

Manifestacija pod nazivom “Una giornata in famiglia Bembo” – “Dan u obitelji Bembo”  održati će se  po drugi puta u Balama, u srednjovjekovnom gradiću koji je u 17. stoljeću bio rezidencija plemićke mletačke obitelji Bembo, a prije toga plemićke mletačke obitelji Soardo i to :

11. kolovoza 2019g. u 21:00 h na trgu ispred kaštela Bembo.

 Obitelj Soardo  imala je samo jednog ženskog potomka, prelijepu Veronicu Soardo (Veroniku) koju su udali za Alvise-a Bembo. 

Malo se znalo o ovom braku, o događajima koji su obilježili ovo divno stoljeće bogatstva, mira i dvorskih zabava. 

Na inicijativu lokalne Zajednice Talijana Bale, osmislili smo priču koja će biti predstavljena publici  kako bi ih upoznali sa poviješću Bala i sa obiteljima koje su ostavile veliki trag kojeg dan danas uživamo. 

Tema predstave je vjenčanje Veronice (Veronike) Soardo i Alvise-a Bembo a tom će prigodom publika sudjelovati dvorskom vjenčanju.

Glumci će nositi prekrasne kostime koji predstavljaju puk, plemiće, vojnike i dvorske lude a dvorsko vjenjčanje će se održati ispred impozantne Palače Soardo – Bembo

Manifestacija se održava na inicijativu lokalne Zajednice Talijana Bale, organizaciju potpisuje firma Art Moment koju predvode Paolo Batel i Tatjana Bulešić.
Nakon predstave gosti će moći kušati svadbene slastice tipične za svadbene svečanosti u Istri.

Pin It on Pinterest