Brtonigla postala pretijesna za posjetitelje Fešte Svetog Roka

Glavna brtoniška manifestacija, tj. proslava Svetoga Roka ove godine je nadmašila svačija očekivanja. 

Događaj je krenuo 13.kolovoza, na teniskim terenima, u sklopu autokampa Park Umag, gdje se održao teniski turnir San Rocco Cup čije prvo izdanje seže još u davnu 1993. godinu. Natjecali su se razni parovi u mečevima koji su bili otežani kišom, koja iako žestoka, nije uspjela prekinuti ovu tradiciju. U konačnici pobjedu u glavnom turniru su odnijeli Visintin Luciano i Travan Josip, dok na drugom mjestu su bili Filipić Marin i Perić Elvis. Što se tiče utješnog turnira najbolji su bili Fabac Josip i Klarić Paolo, a na sljedećoj poziciji Balanzin Bruno i Rakamarić Željko.

U srijedu 14.kolovoza nastavilo se sa sportskim natjecanjima na  turniru, gdje su se razne ekipe veterana borile za pobjedu. Nakon višesatne igre u konačnici dodijeljeni su pehari za prva tri mjesta gdje apsolutni pobjednik je bio NK Novigrad. Na drugom mjestu se pozicionirao NK Brtonigla, dok je treće pozicionirani bio NK Marušići. Toga dana krenula je „prava“ fešta uz veliki broj štandova s ugostiteljskom i ostalom ponudom, zabavnom zonom za djecu, te neizostavnim koncertima koji su već prvu večer privukli ljude na dva trga na kojima su nastupili Alfa Time Band, Febra Band i Fun Box Band. 

Zabava je potrajala do jutarnjih sati sljedećeg dana, kada je krenula biciklijada „San Rocco Bike“ okupivši skoro sto biciklista koji su uživali u rekreativnoj vožnji od 30km na području Brtonigle. Ista je u konačnici završila zajedničkim druženjem u obližnjem ugostiteljskom objektu. 

U popodnevnim satima veliki interes prisutnih privukla je Balinjerada Sv.Rok na kojoj su se odazvali vlasnici kariča. Za prvu vožnju su bili zaduženi načelnik Paolo Klarić s najstarijim stanovnikom Brtonigle Antoniom Zenone Barnaba (92), koji su se uspješno spustili niz strmu brtonišku ulicu, a nakon njih su krenuli i svi ostali. 

Uslijedio je nastup Tu i Tamo Banda na jednome trgu i Lidije Bačić na drugome. Veliki broj posjetitelja iz različitih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja ispunili su oba trga. Nakon spektakularnog nastupa Lidije Bačić, Dj Šurki je zabavljao prisutne do jutarnjih sati. 

Posljednjeg dana manifestacije, na dan Svetoga Roka krenula je procesija iz crkve Sv. Roka do crkve Sv.Zenona gdje se mnoštvo vjernika okupilo u zajedničkoj molitvi u sklopu Svete mise. 

U kasnim popodnevnim satima prisutni su mogli uživati u nastupu mažoretkinja “Vivi” iz Vižinade i Višnjana, nakon kojih je uslijedila utrka magarca na stazi dužine svega par stotina metara. Najbrži jahač bio je Giulio Giuliani, zatim Rocco Milić dok je treće mjesto pripalo Antoniu Radinu. 

Broj posjetitelja je postepeno rastao kako se približavala noć, te svoj vrhunac dosegao u kasnim večernjim satima kada je na trgu Mazzini nastupio Goran Griff Band, a na trgu Sv.Zenona dugoočekivani Jole koji je Brtonigli pružio pravi zabavni spektakl. Njegovi obožavatelji su prilazili sa svih strana, te u jednom trenutku stvorili “čep”, pa je mnogima pristup na koncert bio nemoguć zbog velike gužve. 

Koncert je u jednom trenutku bio zaustavljen kako bi prisutni mogli uživati u čarima vatrometa koji se dešavao ravno u ponoć. Uslijedilo je još sat glazbe uz Joleta i nastavak zabave do jutarnjih sati za koju je bio zadužen DJ Šurki.

Uz ples, zabavu i druženje na ulicama Brtonigle privedeno je kraju još jedno izdanje Fešte Svetoga Roka koje je kao i svake godine privuklo izuzetno veliki broj posjetitelja i dodatno promoviralo Brtoniglu kao destinaciju vrhunske enogastronomije i odlične zabave. 

Pin It on Pinterest