Grand finale ovogodišnjeg Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane s Josipom Lisac Životno. Autentično. Briljantno.

Vinkuran, 18. kolovoza – Životno, autentično i briljantno grand finale ovogodišnjeg izdanja Festivala Rocks & Stars @ Cave Romane sinoć je uprizorila neponovljiva Josipa Lisac mnogobrojnoj publici u starom rimskom kamenolomu u Vinkuranu. 

Svaka moja pjesma ima svoj život u sebi. – istaknula je Josipa Lisac i u svakoj daje sebe na svoj jedinstven i uvijek neponovljiv način jer je, kako kaže, sklona improvizacijama na koncertima što oduševljava publiku i njezine vjerne fanove, svih generacija. 

Uvijek spremna za svaki koncert, neovisno gdje se održava, s publikom od pedeset ili pet tisuća osoba, a priprema se u tišini, sama sa sobom. Svi su joj jednako bitni i na svakom je zahvalna na ogromnoj ljubavi koja se naprosto može golim okom primijetiti na koncertima, a i u njezinom datumu rođenja simbolično je protkana ljubav jer rođena je na Valentinovo. Nećemo govoriti koje godine jer joj godine ne predstavljaju prepreku, a i životnu mudrost razotkrila je davnih dana stvarajući svoj, jedinstven, osebujan stil koji ju je lansirao na zvjezdano nebo umjetničkih velemajstora svih vremena. 

Kako kaže, ništa ne očekuje i pušta da se dešava i upravo je tako i sinoć u vinkuranskom kamenolomu, najljepšoj prirodnoj pozornici na Jadranu, pustila da se dešava životnost, autentičnost, briljantnost, jednom riječju, umjetnost. Jer umjetnost, životnost, kreativnost, autentičnost, naprosto umjetnost življenja ne možemo kontrolirati, iako bi možda htjeli, moramo joj se moći prepustiti jer se naprosto dešava. Život piše svoja pravila koja su nam na prvu ruku možda malo strana ali i iznimno bliska što Josipa Lisac itekako mudro zamjećuje pa tako, između ostaloga, i svoju vječnu ljubav prema Karlu Metikošu nastavlja i dalje, a njihovo stvaralaštvo živi, kako od prvog dana, tako i dan danas. I nastavit će se o čemu svjedoče i njeni brojni, vjerni najmlađi obožavatelji jer primijete, osjete originalnost.

U dupkom punom vinkuranskom kamenolomu Josipa Lisac izvela je svoje hitove, između ostalih, Boginju, Živim po svom, O jednoj mladosti, Danas sam luda, Tebi putujem,… te naravno i Maglu za koju kaže da zna da će biti protesta ako je ne izvede na koncertu. 

Sve njezine pjesme imaju za nju duboko značenje i stvarane su na osnovnim postulatima kreativnosti, a bez komercijalnih kalkulacija kojoj danas većina glazbenika pribjegava. I sve se to primijeti, i sve to, i puno toga više prožima život i kreativno stvaralaštvo Josipe Lisac. Diva, dama, umjetnica, neponovljiva, originalna,… vokabular je, naprosto, ograničen da bi dočarao izražajnost Josipe Lisac. Fenomenalan primjer osobe koja daje sebe, dopušta si da život biva – životna mudrost i znanje koje nema granica, a koje je sinoć Josipa Lisac nesebično podijelila s publikom iz svih krajeva svijeta, u Vinkuranu, na Medulinskoj rivijeri, u Istri, u Hrvatskoj. Jedinstvena, kulturna, stvaralačka, glazbena… razglednica iz Hrvatske prema svijetu i moćno grand finale ovogodišnjeg Festivala Rocks & Stars @ Cave Romane.  

Ovakva, istinski velika završnica ovogodišnjeg festivala moguća je samo uz vrhunsko stvaralaštvo Josipe Lisac, mog dediciranoga, profesionalnog tima i podržavajućih partnera. – zaključila je Diana Kiršić Rosanda, direktorica Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane koji je ovo ljeto ugostio renomirane umjetnike na prirodnoj pozornici, kulturnom podiju Medulinske rivijere, koju krase kamene skulpture visoke više od četrdeset metara. 

Organizatori Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane: Medulinska rivijera i RTL music

Suorganizatori: Općina Medulin i Turisička zajednica Općine Medulin

Pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije

Partneri: HEP, Podravka, Arena Hospitality Group, Bina Istra, Croatia osiguranje, Uniline, Medea vinarija, Suzuki Pula – Motor Teh. Auto, Janaf i Hrvatski telekom

Photo: NuNu Production

Pin It on Pinterest