Slavodobitnik 25. Trke za viticu je Bruno Celija

U subotu je održana 25. Trka za viticu kao uvertira za 44.Trku na prstenac

Vrlo aktivna subota u Barbanu zapravo je vodila do centralnog događaja danas – Trke za viticu. Trka za viticu se već 25 godina održava u subotu pred Trku na prstenac. Iako je subotnje natjecanje možda u malo ležernijem ozračju, ovogodišnja Vitica bila je vrlo neizvjesna i zanimljiva do samog kraja.  

Pobjedu ovogodišnje Trke za viticu izborio je Bruno Celija s ukupno 6,5 boda. U prva dva izlaza na stazu Celija je uspio pogoditi u sridu i osvojiti po 3 boda, dok je u trećem pogodio pola boda. Bruno Celija na konju Gema ujedno je i prošlogodišnji pobjednik Vitice. Kopljonoša Celije bio je Kristijan Peruško. Slavodobitniku Vitice uručena je nagrada sponzora tvrtke ABS d.o.o. u iznosu od 10.000 kuna, a predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus uručio odnosno „nataknuo“ prsten (viticu) na koplje kao posebnu nagradu. Viticu je izradila Zlatarna David. 

Časni sud 25. Trke za viticu činili su njegovi članovi: predsjednik Danijel Učkar te Marino Broskvar i Marijo Kožljan. Podizači prstenca današnje Vitice bili su Darko Kolić i Aldo Kožljan, a svirci na roženice bili su Leonardo Rojnić i Mihal Gavaš. Za 25. Trku za viticu karetu je vozio Milan Jurković, a vođa kopljonoša je bio Sandi Mavrić.  

Bogat program u Barbanu traje od jutra te je prijepodne održana sad već tradicionalna Robotrka na prstenac. Robotrka je natjecanje u robotici za učenike osnovnih škola na kojem sudjeluju ekipe iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Svaku ekipu sačinjavaju tri člana. 7. Robotrku na prstenac su organizirali Društvo za robotiku Istra, Klub informatičara otoka Krka (KIOK), Općina Barban i škole domaćini natjecanja: Industrijsko-obrtnička škola Pula, OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija i OŠ Jure Filipovića Barban. Ekipe koje su sudjelovale u 7. Robotrci na prstenac došle su iz Pule, Barbana, Vodnjana, Krka, Baške, Punata, Čavli, Fažane, Opatije i Medulina. Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 96 učenika. Donosimo rezultate Robotrke: ekipa BIT KIDS osvojila je 3. mjesto (foto P1120842), ekipa FAŽANA ROBO LEGENDS 2. mjesto (foto  P1120848), a ekipa BOJLER osvojila je 1. mjesto (foto 1120857). U pojedinačnoj konkurenciji Filip Jurešić je ovogodišnji slavodobitnik (3. razred/foto P1120873), Lana Rojnić 2. mjesto (foto P1120866), a 3. mjesto osvojio je Borna Žarković (foto P1120861).

Osim robotrke, bilo je u Baranu i drugih zanimljivosti. Tako je ponovo održan turnir u briškuli na kojem je sudjelovalo ukupno 42 prijavljenih parova. Pobjednici turnira su Dean Radolović i Robi Lupetina, 2. mjesto osvojili su igorm Bepo Vitasović i Anton Antolović. Za 3. mjesto mogu se pohvaliti Mladen Mirkovic i Ivan Duras, a na 4. mjestu su Marino Broskvar i Vlado Stojaković.

Subotnja fešta u Barbanu još uvijek traje i produljit će se sve do ranih jutarnjih sati. Za to će se pobrinuti Mladen Grdović i Šajeta s bendom, a u caffe baru Roy rasplesat će se posjetitelji uz Lighthouse Band i DJ-a Nikolu z Kukurini. 

Ne propustite nedjeljnu Trku na prstenac u Barbanu! Prstenac počinje u 17 sati na trkalištu Gradišće. 

Pratite Trku na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

Pin It on Pinterest