Pula maraton i privremena regulacija prometa

Danas je u Gradskoj palači predstavljen nadolazeći trkački vikend Pula maraton, trkačka manifestacija koja će se održati od 20. – 22. rujna 2019. godine po prvi put u Puli.

Turistička zajednica Grada Pule zajedno sa Run&Trek, ISTRun i  pod pokroviteljstvom Grada Pule nositelj je projekta Pula Marathon koju  provode sa partnerima Arena Hospitality Group i Uniline turističkom agencijom.

Sanja Cinkopan Korotaj pozdravila je srdačno prisutne, ispred turističke zajednice Grada Pule, te zahvalila se Gradu Puli i partnerima na podršci. Rekla je kako se ove subote i nedjelje u našem gradu održava Pula Marathon te dodala  kako je sve spremno za ovu vikend atrakciju u našemu gradu. “Cilj ove sportske manifestacije  je da se s jedne strane privuku u post sezoni turisti i time ostvare noćenja i promovira Pula, Istra i Hrvatska kao destinacija i za rekreativni turizam, ali i da se educiranju građani o pozitivnim učincima zdravog načina života, te da ih se motivira na bavljenje sportom.” rekla je Cinkopan Korotaj.

Robert Franjković ispred Udruge Run&Trek zahvalio se svima na doprinosu i istaknuo da je prijavljeno 1420 trkača iz 25 zemalja svijeta što je veliki uspjeh već postignut, jer ususret prvom Pulskom Marathonu broj prijavljenih se kreće prema 1 500 što govori o dobroj organizaciji, promociji i privlačnosti koju staza počevši od Arene kroz grad čini jedinstvenom i atraktivnom. Također su prezentirane finišerske medalje koje će dobiti svi trkaći pa tako i djeca samo malo manje kako bi bili ponosni da su otrčali ali i dobili medalju kao veliki.

Partneri utrke, Andrea Petrić ispred Arena Hospitality Grupe, naglasio je da je AHG pokrovitelj dječjih utrka čime žele od malena poticati lokalnu zajednicu  na bavljenjem sportom, dok je Boris Žgomba ispred Unilinea iskazao zadovoljstvo što su dio priče Pula Maratona koja postaje motiv dolazaka turista u grad te je pozvao sve posjetitelje da dođu na EXPO Zonu gdje će Uniline imati promociju sportskog zimskog turizma i sl.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić naglasio je kako mu je doista drago što je pred građanima Visualia, izuzetan događaj, a ono što ga posebno veseli trkači je vikend , koji prati trendove u Europi i svojom atrakcijom i lokacijom je jedinstven. Prisjetio se djetinjstva i trčanja u Šijanskoj šumi i rekao kako mu je drago da se trčanje vraća u grad, dodavši da je sigurno jedinstven događaj trčati kroz tritisućljetni, antički grad ,pored Arene. Pozvao je također sve zainteresirane da se pridruže i Tjednu sporta u Puli koje organizira Grad Pula s partnerima , a odvijat će se od 23. do 27 rujna., te su sve informacije dostupne na stranicama Grada Pule.

Prve utrke održati će se u subotu večer 21. rujna 2019. (5km i 10km) sa starom u 20.30 odnosno u 20.35 sati. Riječ je o 5. po redu noćnoj utrci Pulska Xica. Trasa noćne utrke biti će obogaćena vizualnim efektima svjetlom i mapping instalacijama jubilarnog Visualia festivala. Nakon utrke Pulska Xica, u Areni s početkom u 21.00 sat predviđen je party pod nazivom „Blame It on the boogie“ , muzika 80-tih na kojem se  pozivaju svi građani da dođu i da se zabave. Ulaz je za sve slobodan.

U nedjelju, 22. rujna 2019. održat će se 1. Pulski Maraton .  Riječ je o cestovnoj utrci koja  objedinjuje tri različite discipline ( Polumaraton 21 km, Polumaraton štafeta 3 x 7 km i Maraton 42 km ) sa zajedničkim startom u 9.00 sati ispred i ciljem u Areni.  Polumaratonci trče jedan krug u dužini od 21 km dok Maratonci trče dva kruga ukupne dužine 42 km.

Odmah nakon starta starijih natjecatelja  slijede tri dječje utrke sa startom ispred Arene uz pokroviteljstvo ARENA Hospitality Groupe. Prvo kreću predškolarci (150 m / start 9.10 h ) , zatim učenici od 1. do 4. razreda ( 500m / start 9.25 h ) dok će zadnji startati učenici do osmog razreda osnovne škole ( 700 m / start 9.40 h )

U sklopu manifestacije, od 20.9. – 22.9.2019.  na Portarati i Giardinima  održati će se EXPO Zona sponzora i partnera Pula Maratona.  U sklopu EXPO Zone preuzimat će se startni paketi i brojevi  utrka.

Više informacija  na  https://www.pulamarathon.com/hr/ 

U sklopu  organizacije  trkačke manifestacije  Pula Marathon obavještavaju se svi građani da će u nedjelju 22. rujna 2019. u vremenu od 8.00 – 14.30 sati vrijediti posebna prometna regulacija te će promet biti zatvoren  na sljedećim prometnicama:

Arena (Istarska ulica – Trg Nimfei , Ispred glavnog ulaza/Zapad od 7.00 sati ) – Istarska ulica – Riva – Tršćanska ulica – Ulica Prekomorskih brigada – ekstenzija Marsovo Polje – okret – Ulica Prekomorskih brigada – Verudela – Verudela okret ( ispred resorta) – Verudela – Veruda – Valsaline – Lungo mare – Veruda – Stoja – Fižela – Revelanteova ulica – Ulica Sv. Polikarpa – Arsenalska – Flaciusova – Riva – Ulica Sv. Ivana – Amfiteatarska ulica – Arena

Tijekom utrke biti će omogućen prelazak prije navedenih prometnica na raskrižjima sukladno dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi u trenucima kada u blizini nema trkača.

Javni prijevoz Pulaprometa prometovat će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru sa prometnom policijom.

Policija i redari će na trasi pojačano nadzirati promet, a vozače pozivamo na pojačan oprez, strpljenje i razumijevanje.

Pin It on Pinterest