Istra 1961 u zadnjoj sekundi prosula dva boda

Piše: Stefan Bošnjak

U 11. kolu 1. HNL, Istra 1961 je na Aldo Drosini dočekala konkurenta za ostanak u ligi – Intera iz Zaprešića. Bila je ovo utakmica u kojoj smo mogli vidjeti dva lica Istre 1961. Ono loše lice bilo je u prvome poluvremenu, kada je Istra nakon rano primljenog pogodka vrlo loše reagirala i bila prilično bezidejna cijelo prvo poluvrijeme. Pozitivno lice nastupilo je u drugome poluvremenu kada Istra vrlo dobrim kombinacijama preokreće rezultat na 2 – 1, do samoga kraja utakmice, do 93′ kada nastupa golman Intera i pogađa za 2 – 2.

Istra je vrlo odlučno otvorila utakmicu. Sa visokim pressingom na obranu Intera imala je par kvalitetnih izlazaka prema naprijed sa više igrača u završnici, međutim bez prilika za udarac na gol Intera. Iako odlučna, gosti iz Zaprešića su poveli prvi.U 7′ Bio je to jedan slobodni udarac na tridesetak metara od gola domaćina, Postonjski je ubacio u kazneni prostor Puljana, lopta dolazi do Mitrovića koji daje povratnu loptu za Grgića koji pogađa za vodstvo gostiju od 0 – 1. Pokušala je Istra izjednačiti u 12′ preko Lončara koji na dodavanje Gržana puca visoko preko gola. Puljanima je bilo teško probiti defenzivni blok Intera koji se zbog ranog pogodka povukao što bliže svome golu te nije bilo puno prostora za domaćina. Te je uz „bunker“ gostiju bilo vrlo teško igrati, jer su igrači Intera koristili svaki mogući prekid za sjeckanje igre i „kupovanje“ vremena. Tako se čekalo do 19′ do sljedeće polu prilike kada Gržan pokušava sa ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac je dobar međutim uz malo poteškoća golman gostiju Žiga ipak brani. U 22′ vrlo dobra prilika Istre. Grujević je prošao po desnoj strani te ubacio, lopta dolazi do Gržana koji sa desetak metara puca preko gola. Do same završnice Istra je zabilježila još dva pokušaja. Prvo je Lončar sa dvadesetak metara pucao visoko preko gola, te možda najbolja prilika Istre u prvome poluvremenu u 45′ kada duga prizemna lopta dolazi do Gržana koji puca u suprotni kut gola gostiju, ali Žiga vršcima prstiju spašava vodstvo intera. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0 – 1.

U drugome poluvremenu, nastupa puno bolja Istra 1961. U 47′ po lijevoj strani kombinirali su Pavić i Bušnja, Bušnja daje u kazneni prostor za Ćužu koji se zagradio od stopera Intera te dao za Ivančića koji pogađa gornji desni kut Interova gola za 1 – 1. U 55′ uzvraća Inter. Oštar ubačaj Galića sa strane na glavu Tsoneva koji puca pored gola. Deset minuta nakon izjednačenja, Istra 1961 potpuno preokreće utakmicu. Pravovremeno utrčavanje Grujevića u šesnaesterac gostiju koji daje za Gržana, Gržan dodaje za Ivančića koji topovskim udarcem sa deset metara neobranjivo pogađa suprotni kut gola gostiju za opće slavlje na Aldo Drosini. U 63′ Ćuže šalje jednu svijeću u šesnaesterac Intera,lopta dolazi do Bušnje koji vara stopera Intera i puca preko gola. U 66′ Gržan je vrlo opasno opalio iz slobodnog udarca sa jedno 25 metara, ali Žiga je skrenuo loptu u korner. Slična situacija u 74′ ali ovaj puta za Inter. Postonjski je precizno gađao gornji lijevi kut Čondrićevog gola, ali golman Istre je obranio njegov udarac. U 87′ Soldo je snažno pucao sa strane međutim njegov udarac je obranio Čondrić. U produžetcima, doista nesvakidašnja situacija. Prvo su igrači Istre imali kontra napad 5 na 2 gdje nisu uspjeli odigrati pravovremeno dodavanje za povećanje vodstva, a kako kaže „nepisano pravilo“ u nogometu, „ako ne zabiješ, onda primiš gol.“ Tako je bilo i ovoga puta. Loptu su izgubili igrači Istre tokom kontra napada gostiju, lopta dolazi na krilo gdje igrači Istre rade prekršaj. Tokom namještanja slobodnog udarca svi igrači nalazili su se u šesnaestercu Istre 1961. Igrač Intera ubacuje loptu u šesnaesterac, u cijeloj gužvi igrači Istre ne uspijevaju izbaciti loptu, ona se odbija do golmana Intera koji u posljednjim sekundama pogađa za 2 – 2.

Vrlo uzbudljiva utakmica na Aldo Drosini završila je podjelom bodova. Šteta za domaćina koji je „prosuo“ bodove jer je Istra 1961 ipak bila ponešto konkretnija u drugome poluvremenu i može žaliti za tri boda. Mjesta za tugovanje nema, jer slijedi reprezentativna stanka, a nakon nje teško gostovanje protiv još jednog konkurenta – NK Varaždina. Istra 1961 utakmicu protiv Varaždina igra u subotu, 19.10. sa početkom u 15:00h.

Istra 1961: Čondrić 6.5, Bosančić 6.5, Gržan 7.0 (od 91′ Komšić), Bušnja 6.5 (od 76′ munivrana), Ivančić 8.0 (od 83′ Rufati), Grujević 6.5, Lončar 6.5, Pavić 6.5, Ćuže 7.0, Obeng 6.5, Tomašević 6.5.

Inter Zaprešić: Žiga, Grgić (od 45′ Soldo), Tatomirović, Postonjski, Tsonev ( od 63′ Ljubić), Mamut, Čeliković, Mazalović, Bosec, Mitrović (od 79′ Tchuameni), Galić.

Pin It on Pinterest