Formira se kružni tok na raskrižju Rizzijeve i Ulice Prekomorskih brigada

Nakon izgradnje kružnog toka na raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice kojim se znatno povećala sigurnost prometovanja, duž Rizzijeve ulice formirat će se još 2 kružna toka što će dodatno utjecati na protočnost prometa i doprinijeti još većoj sigurnosti prometa u tom dijelu grada.

Prvo će se započeti s rekonstrukcijom raskrižja Rizzijeve ulice i Ulice Prekomorskih brigada, koje će se preoblikovat u kružno. Postavljanje privremene regulacije prometa započinje sutra, dok će mehanizacija na gradilištu biti prisutna od srijede. Radovi su to u sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule koje izvodi društvo Cesta d.o.o..
U sklopu zahvata izvest će se i javna rasvjeta (društvo Vintijan d.o.o.) te postaviti i označiti prometna signalizacija (Pula parking d.o.o.).

Projekt obuhvaća izgradnju rotora i rekonstrukciju pristupnih prometnih površina sveukupno  dužine 250 metara, izgradnju nogostupa uz rotor te postavu 7 stupova javne rasvjete. Dodatno će se, u nastavku od rotora, rekonstruirati oko 250 metara prometnice (obilaznice) u smjeru prema Pješčanoj uvali, odnosno Verudeli. Sveukupna vrijednost zahvata iznosi oko 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Radovi  se planiraju okončati do kraja studenog 2019. godine, do kada će na snazi biti privremena regulacija prometa podijeljena u dvije faze. Sukladno istoj, promet će biti zatvoren u dijelu Rizzijeve ulice s obilaskom Voltićeva i Palisina, dok će se Ulicom Prekomorskih brigada prometovati naizmjenično uz regulaciju semafora.

Uz predmetnu rekonstrukciju, kao što je već bilo najavljeno, kroz 10-ak dana planira se započeti i sa izgradnjom kružnog toka na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve ulice te 2 autobusna ugibališta. Rekonstruirat, odnosno izgradit će se i dionice prometnica koja se nadovezuju na rotor, oborinska odvodnja i javna rasvjeta, izvršit će se prelaganje, zaštita i izmještanje elektroničke komunikacijske infrastrukture (EKI), prelaganje i zaštita vodovodnih instalacija, plinskih instalacija i elektroenergetske mreže.  Vrijednost radova iznosi 5,3 milijuna kuna bez PDV-a i izvest će ih društvo Cesta d.o.o. odabrano kao najpovoljniji ponuditelji na provedenom javnom natječaju za izvođača radova.  Rok izvođenja radova je 150 dana od dana uvođenja u posao.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova kojima se povećava kvaliteta prometne infrastrukture u gradu Puli, te ih pozivamo na poštivanje privremenih  regulacija prometa.

Pin It on Pinterest