Flego u Gimnaziji Pula: Prva istarska „Škola ambasador Europskog parlamenta“

PULA – „Čestitam vam od srca što ste od danas i službeno prva škola u Istri Škola ambasador Europskog parlamenta. To je velik uspjeh za sve vas koji ste tome pridonijeli!“, istaknuo je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego prilikom današnje svečanosti u Gimnaziji Pula. 

Naime, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu, pulska je gimnazija uključena u program Škola ambasador Europskog parlamenta od 2018. godine, a program se od 2016. provodi u svim državama članicama EU-a te u Hrvatskoj obuhvaća gotovo 40 škola. Kako je Flego istaknuo, „ovim se programom značajno podiže razina informiranosti mladih o europskim institucijama te njihovim pravima kao europskih građana“.

– Jako mi je drago da Gimnazija Pula već punih 13 godina svake godine vodi svoje učenike u posjet Parlamentu i što se aktivno zalaže da svojim učenicima na najbolji mogući način, kroz konkretnu praksu, približi sve ono što EU predstavlja, kazao je Flego.

Svečanosti su prisustvovali ravnatelj škole Filip Zoričić, profesorice mentorice ovog projekta Tanja Černeka i Elizabeta Pavlović te Vijeće učenika i zainteresirani učenici. Svojim su pitanjima zastupniku Flegu pokazali velik interes za njegov rad u Parlamentu, pa se tako Flego osvrnuo na parlamentarne odbore unutar kojih djeluje, mogućnosti eura za Hrvatsku, aktivnosti na plenarnim sjednicama te suradnji s ostalim hrvatskim zastupnicima. 

– Europski je parlament velika zgrada unutar koje radi nekoliko tisuća ljudi. Zato su raspodjela posla, organizacija i poštivanje rokova iznimno bitni, kako bi se zaista svaki dan odrađivale konkretne aktivnosti. Kao član dvaju odbora, ITRE-a i TRAN-a, većina je mojih aktivnosti usmjerena na područja istraživanja, energetike, digitalizacije, transporta i turizma te klimatskih promjena i u tim se područjima namjeravam maksimalno aktivirati svih pet godina, pojasnio je Flego gimnazijalcima. 

Ravnatelj Gimnazije Pula Filip Zoričić kazao je da je „danas lijep dan za našu školu i sve nas, jer ovom plaketom zaokružujemo jednu značajnu europsku priču“.

– Već smo dugi niz godina europska škola, ali danas smo i službeno Škola ambasador Europskog parlamenta. Hvala Uredu EP-a u Zagrebu na tom velikom priznanju i hvala našem zastupniku Valteru Flegi.

Flego je danas posjetio i Centar za robotiku u Industrijsko-obrtničkoj školi Pula te Istarsku razvojnu agenciju -IDA.

Pin It on Pinterest