Otvoren 17. Hand made festival

Danas je prigodnim programom započeo festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna “17. Hand made fest”koji se tradicionalno održava u Domu hrvatskih branitelja.

U ime Grada Pule prisutne je pozdravila Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti  koja je zaželjela svim izlagačima, umjetnicima i kreativcima rukotvorina puno uspjeha na festivalu i poslovnom planu. Čestitkama se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije  Elena Božac Čujić.

Organizatorica festivala Lela Blekić pozvala je sve građane da posjete Festival te da se sutra  u pulskoj Areni pridruže tradicionalnom u puštanju lampiona. Otvorenje sajma zamišljeno je kao maštovit i originalan događaj pa je ove godine pročelnica Krizmanić Marjanović ručno izgravirala ljusku jajeta nakon čega je Festival službeno proglašen otvorenim.



Na festivalu „trodnevnom prazniku za oči i dušu“ svoje kreativne rukotvorine predstavit će  slobodni umjetnici, hobisti , rukotvorci, kreativci,tradicijski i umjetnički obrti, proizvođači suvenira, ukrasa i uporabnih predmeta, umjetničke, proizvodne i tradicijske udruge, aranžeri, dekorateri, dizajneri, slikari, kipari, staklari, lončari, stolari, čipkarice, proizvođači tradicionalne hrane i pića, proizvođači i prerađivači bilja, performance majstori i mnogi drugi. Posebnost festivala je u tome što izlagači na licu mjesta izrađuju i finaliziraju svoje proizvode koji se potom prezentiraju publici.

Ovogodišnje izdanje sajma okuplja preko 200 izlagača iz Hrvatske i regije, a osim samih štandova, u sklopu popratnih programa predviđene su brojne zanimljive kreativne radionice. Hand Made Fest otvoren je do nedjelje 27. listopada od 9.00 do 20.00 sati.

Pin It on Pinterest