Motovun viceprvak izbora za najbolju europsku destinaciju vinskog turizma

Jučer je u prekrasnom zdanju Carmen de los Mártires u španjolskoj Granadi održano proglašenje najboljih europskih destinacija održivog kulturnog turizma po različitim kategorijama. Izbor organizira Europska mreža kulturnog turizma u suradnji s Europskom putničkom komisijom te organizacijama Europa Nostra i NECSTouR, uz potporu Iter Vitis – Kulturne rute Vijeća Europe.

Ove godine je po prvi put stručni žiri ocjenjivao i najbolje destinacije u kategoriji vinskog turizma, u kojoj je Motovun postao viceprvak osvojivši drugo mjesto, iza renomirane francuske vinske destinacije – doline Loire i ispred druge francuske svjetski poznate vinske destinacije – Pays d’ Armagnac.

Nagradu je u ime Turističke zajednice Općine Motovun, koja je kandidirala Motovun na ovaj prestižan izbor, preuzeo načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Općine Motovun. 

Osim spomenute nagrade, Motovun je primio i nagradu European Iter Vitis Awards, što je još jedna potvrda europskog priznanja Motovuna kao renomirane vinske destinacije. 

Iz Turističke zajednice Općine Motovun čestitaju svim dionicima vinskog turizma na području Općine Motovun na ogromnom priznanju za sve što je dosad napravljeno na području razvoja turističke ponude vezane uz vinarstvo te ističu kako je ovo priznanje dodatna motivacija za još veći zamah motovunske vinske destinacije, koja će uz zajedničku suradnju svih dionika nastaviti graditi lijepu motovunsku vinsku priču.

Od 24. do 26. listopada se u Granadi u Museo Memoria de Andalucía (Caja Granada Cultural Centre) održava ECTN Conference 2019, koja se bavi trendovima, studijama, primjerima dobre prakse, metodama, konceptima i rezultatima održivog kulturnog turizma. Treći dan konferencije je rezerviran za studijski posjet interpretacijskim centrima i drugim primjerima dobre prakse na području Granade.  

Pin It on Pinterest