Potpisan ugovor s tvrtkom Adrion za početak radova na drugoj fazi obnove Velike dvorane INK

Koncem 2022. godine najavljena je cjelovita obnova dvorane Pietro Ciscutti čija je prva faza radova završena godinu dana kasnije – u prosincu 2023. godine. U gradskom proračunu za 2024. godinu osigurana su sredstva za nastavak obnove i prelazak na drugu fazu u kojoj nas očekuje uređenje partera i balkona. Nakon provedene javne nabave radovi su započeli, a otvaranje Velike dvorane INK očekuje se povodom Dana grada Pule.


Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Adrion d.o.o iz Pule započelo je izvođenje završnih radova na obnovi Velike dvorane Pietro Ciscutti. U drugoj nas fazi očekuje uređenje partera i balkona. Radi se o zamjeni podnih i zidnih obloga, tapecirunga/tapisona i zavjesa, uređenju proscenija i orkestralne rupe, zamjeni velikog zastora, tapeciranju pomičnih portala, zamjeni fiksnih fotelja u parteru i na balkonu i prilagodbi postojećih otvora za klimatizaciju u parteru novom rasporedu stolica, poliranju svih mesinganih ograda i nabavi novih ograda, zamjeni postojeće signalizacije po hodnicima i dvorani, izradi i prilagodbi elektroinstalacija i kabliranju za potrebe nove signalizacije kao i upravljanje općom i panik rasvjetom, kontroli instalacija velikog lustera i zamjeni žarulja i rasvjetnih tijela, nadogradnji nosača scenske rasvjete na balkonu i uređenju evakuacijskog izlaza s prilagodbom i izradom teleskopskih stepenica za pozornicu zbog čega će se smanjit ukupni broj sjedala i na balkonu i u parteru.

Podsjetimo, prvi dio radova obuhvatio je uređenje loža u mezaninu i na katu, obnovu interijera zamjenom podnih, zidnih i tekstilnih obloga te obnavljanje drvenih parapeta. Ujedno, radovi su uključivali sanaciju dotrajale nužne evakuacijske rasvjete, dogradnju sustava protupožarne zaštite i postavljanje nove električne instalacije.

Uređenje gledališta INK predstavlja zahtjevan investicijski zahvat, a ako sve bude išlo prema planu i bez zastoja Velika dvorana Pietro Ciscutti otvorit će se za Dan grada Pule – točno 35 godina nakon generalne rekonstrukcije i dogradnje kazališne zgrade u Puli (5. svibnja 1989. godine).

Ugovorena vrijednost radova bez PDV-a iznosi 413.667,29 eura.

Odgovori

Pin It on Pinterest