Promocija putopisa „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“ Maje Klarić

Putopjesnikinja Maja Klarić gostuje u Središnjoj knjižnici u Mjesecu hrvatske knjige: u srijedu, 30. listopada 2019. predstavit će svoju novu knjigu Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku ShikokuOvo putovanje s Majom počinje u 18 sati.

Putopis Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku donosi osobnu priču o drevnom budističkom hodočašću na najmanjem od četiri japanska otoka. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka.

Osim vlastitog putovanja kroz svih 88 hramova, te putovanja pjesnika Matsua Basha i redovnika Kukaija, knjiga donosi i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, povijesno-kulturološki kontekst putovanja, opise i legende vezane uz hramove te uvod u budizam i zen-budizam. Putopis se može čitati i kao spiritualna potraga za promjenom i suočavanje s prolaznošću života, kao duhovno putovanje na više razina.

Knjigu je uredio Kruno Lokotar, ilustrirala Tihana Karlović i grafički pripremio Vladimir Končar. Njeno je objavljivanje podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

hdr

Pin It on Pinterest