Izgradnja nove prometnice koja će povezati Valtursku s Ulicom Bože Gumpca/Japodskom

Slijedi i izgradnja rotora na raskrižju Valturske i Ulice Jurja Žakna

Sljedeći tjedan planiraju započeti radovi izgradnje prometnice koja će povezati Valtursku ulicu s Ulicom Bože Gumpca/Japodskom ulicom. Izvođač radova izgradnje prometnice, duljine oko 90 metara s oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom i elektroničkom kabelskom kanalizacijom, je društvo Cesta d.o.o. koje će u posao biti uvedeno u utorak 26. studenog 2019. godine.

Budući je javna nabava za izvođenje radova provedena zajedno sa rekonstrukcijom raskrižja Valturske i Ulice Jurja Žakna u kružno raskrižje, nakon završetka radova sanacije prometnice u Koparskoj ulici a koje se, u ovisnosti o vremenskim uvjetima, planira okončati kroz 10-ak radnih dana, u planu je započeti i s radovima izgradnje predmetnog rotora.

Ukupan rok izvođenja radova za oba zahvata je 150 dana, a ukupna vrijednost navedenih investicija, prema provedenoj javnoj nabavi, je 6.737.707,60 kuna bez PDV-a, od čega izgradnja nove povezne prometnice iznosi 1.284.820,30 kuna, a rekonstrukcija raskrižja Valturske i Jurja Žakna iznosi  5.452.887,30 kuna.

Pin It on Pinterest