Otvorena izložba slika „Brodovi i brodice“

U galeriji Cvajner održalo se otvorenje izložbe slika ” Brodovi i brodice“ polaznika slikovne radionice u sklopu  Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda  kojoj je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

“Ovom tradicijskom izložbom pokazujemo da imamo odličnu suradnju s Dnevnim centrom za rehabitilaciju Veruda čiji rad u potpunosti podržavamo, a ovi prekrasni radovi  iz godine u godinu potvrda su iznad svega posvećenosti osoba koja rade sa korisnicima Dnevnog centra, a nadasve darovitosti korisnika koji  ih svojim vrijednim radom i kreativnošću oslikavaju“ rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Loretta Morosin je u ime Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda zahvalila korisnicima, njihovim roditeljima i svim suradnicima koji su radili i postavili ovu tradicionalnu izložbu.

Prisutnima je o samoj izložbi govorila autorica kataloga Gorka Ostojić Cvajner rekavši da  su  ovom izložbom prikazana dvanaest akrila na platnu različitih formata s motivima jedrilica, ribarica, brodica, jedrenjaka i jahti koje su korisnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda oslikali  inspirirani takmničarskom regatom u Trstu; posjetama  Ližnjanu, Banjolama, Rapcu, Fažani i promatranjem brodova u pulskoj luci.  „Ova ogledna izložba svojevrsna je zahvala svim moreplovcima, ribarima i brodograditeljima bez kojih bi naši životi bili siromašniji za dobrotu marljivih ljudi, za ljepotu i bogatstvo mora, kao i za milenijsko nasljeđe kojega se i ovim putem sjećamo, pamtimo i čuvamo“ rekla je Ostojić Cvajner.

U suradnji s djelatnicima Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, radna instruktorica Vesna Šuput  je kroz edukativne priče koje prethode slikanju, stručnim vođenjem  i nadgledanjem polaznika radionice Kristijana Horvata, Sare Kovačević, Maria Nikolića, Anike Retkovac, Sare Runko, Martine Šćira, Davora Tankovića, Nikol Čekada, Lane Rojnić, Tee Rojnić, Hene Adrović i Luke Grbina, omogućila realizaciju ove ogledne izložbe.

Pin It on Pinterest