Nastavlja se agonija posljednjih minuta za Istru 1961

Piše: Stefan Bošnjak

Osijek – Istra 1961: 1 – 0

U sklopu 16. kola 1.HNL, momčad Ivana Preleca otputovala je na teško gostovanje u Osijek. Bila je to utakmica u kojoj je domaćin dominirao tokom cijeloga susreta te promašio mnogo izglednih prilika, te kada se činilo da će Istra jedva “isčupati” taj bod, Sergi Gonzales ruši centralnog napadača Osijeka te glavni sudac utakmice Duje Strukan pokazuje na bijelu točku. Iz koje Marić donosi pobjedu domaćoj momčadi Osijeka.

Pri početku utakmice, Istra vrlo defenzivna, parira agresivnoj igri Osječana koji su od prve minute dali do znanja da što prije žele potvrdu sva tri boda protiv gostiju iz Pule. Veoma siromašna utakmica po pitanju prilika prvih desetak minuta, Istra se disciplinirano brani, dok Osijek ne uspijeva probiti Istrin defenzivni blok.  Prva velika prilika za Osijek u 18′. Isplatio se pritisak Osijeka koji je zaprijetio preko Marića nakon lopte u prostor, no njegov udarac odlazi pored gola. U 23′ nastavlja se pritisak Osijeka. Nakon ubačaja sa desne strane, Pilj ubacuje u šesnaesterac gostiju, a Bočkaj snažno puca preko gola. Prva prilika za Istru uslijedila je u 29′ kada se Gržan sjurio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor Osijeka te pucao, ali direktno u golmana Osijeka – Ivušića. Pokušao je i Mbakogu sa dvadesetak metara u 34′, ali njegov udarac odlazi ravno u Čondrića koji sa lakoćom brani. Dodatni problemi uslijedili su za ivana Preleca u 38′ kada se ozlijedio Laukžemis te je Istra primorana na ranu izmjenu. Laukžemisa je zamjenio Mario Ćuže koji je otišao na lijevo krilo, a u centar napada otišao je Denis Bušnja. U 42′ ulaskom Ćužea uzvraća Istra. Ćuže je oduzeo jednu loptu na polovici Osijeka, dodao za Močinića koji puca u suprotni kut ali Ivušić brani njegov udarac.

U drugome poluvremenu, Osijek nastavlja opasno, u 47′ nakon slobodnog udarca lopta dolazi do Škorića koji snažno volejem pogađa gredu. U 53′ Pavić sprječava ulazak igrača Osijeka u kazneni prostor prekršajem te zarađuje crveni karton i Istru gura u još težu poziciju. Iz tog slobodnog udarca, Bočkaj vrlo dobro puca preko živoga zida, ali Čondrić još bolje brani i drži Istru “u igri”. U 59′ nakon ubačaja iz kornera Mbakogu glavom puca pored gola. Nižu se prilike Osijeka koji vrlo dobro koristi igračku prednost na terenu. U 60′ nakon gužve u šesnaestercu lopta se odbija do Žafera koji se nalazio na rubu kaznenog prostora, no njegov pokušaj također odlazi preko gola. U 65′ Lopa se našao u prvoj prilici. Nakon slobodnog udarca sa 30 metara opalio je vrlo snažno, ali preko gola. U 70′ ponovno Osijek, nakon ubačaja sa strane, lopta dolazi na glavu Škorića a ovaj puca ponovno visoko preko gola. Minutu kasnije ponovno odlična prilika za domaćine, Špoljarić izbija sam pred Čondrića ali niti on ne uspijeva pogoditi mrežu te njegov udarac također odlazi preko gola. U 73′ Istra ostaje na streljani, ponovno Špoljarić odlično puca, ali drugi puta već lopta odlazi u gredu. U 75′ Čondrić spašava Istru, Marić je pravovremeno utrčao a golman Istre zaustavlja njegov udarac u ključnome trenutku.U 93′ kazneni udarac za Osijek. Gonzales je srušio Marića u ključnome trenutku te je Strukan pokazao na bijelu točku. U 94′ iz kaznenog udarca Marić pogađa Čondrića u ruku a od njegove ruke lopta se odbija u gol za konačnih 1 – 0 pobjedu domaćina.

Nastavlja se agonija posljednjih minuta za Istru 1961. Svakako jedan od bitnijih aspekata koji će trebati popraviti prije sljedeće utakmice, a to je ona najteža. Ona protiv Dinama iz Zagreba. Utakmica sa Dinamom igra se u subotu 30.11.2019. na Aldo Drosini sa početkom u 17:30h.

Osijek: Ivušić, Silva, Majstorović, Škorić, Talys, Ndockyt, Žaper, Pilj ( od 73’Jugović), Bočkaj (od 63′ Lopa), Mbakogu (od 63′ Špoljarić), Marić

Istra 1961: Čondrić, Pavić, Tomašević, Bosančić, Grujević, Ivančić, Galilea, Močinić (od 57′ Gonzales), Gržan, Laukžemis (od 39′ Ćuže), Bušnja (od 87′ Obeng) 

Pin It on Pinterest