Ekipa ‘ISTRIJANE’ – DRŽAVNI PRVACI HRVATSKE U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Ekipa ‘ISTRIJANA’-e u sastavu Josip Brkljača (Pula), Marina Relic (Kanfanar) i Emir Jahović (Ližnjan), državni su prvaci u boćanju za osobe s invaliditetom, sa upravo odigranog državnog prvenstva u Poreču u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora. 

U konkurenciji šest hrvatskih boćarskih Klubova (Zagreb, Split, Slavonski Brod, Požega, Varaždin i Pula), Zlatna ekipa ‘ISTRIJANA-e’ došla je do prvog mjesta sa najvećim bodova, odnosno četiri pobjede i jednim porazom. Igralo se po sistemu svako sa svakim. 

Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja. 

Ekipa BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ inače je bila i prvak Hrvatske u navedenoj kategoriji BC5 i 2016. i 2017. godine. U različitim sastavima, BC5 Ekipe do sada su nastupile i na državnim prvenstvima u Poreču 2012. (bronca), Poreč 2014. (bronca), Vodice 2015. (srebro) i Poreč 2018. (bronca). Sveukupno su u Istru/Pulu donijeli 7 medalja. 

Podsjećamo kako je Ekipa ‘ISTRIJANE’ u sastavu Marina Relić, Adriano Stihović i Sabina Brezac u travnju mjesecu ove godine iz Slavonskog Borda donijela također ‘zlato’. Marina Relića ove je ove godine i pojedinačno na međunarodnom takmičenju u Poljskoj osvojila ‘zlato’, dok je član Kluba Adriano Stihović na tom istom prvenstvu osvojio četvrto mjesto.

Nakon ovog prvenstva, naš Klub broji 182 pehara/medalje (1, 2 i 3 mjesta) od svog postojanja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljamo našu dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom.  

Ekipu ‘ISTRIJANE’ u Poreč su vodili trenerica Kluba Zvjezdana Grganja iz Banjola i predsjednik Kluba, Davor Komar, uz bodrenje i navijanje velikog broja volontera i članova našeg Kluba. Čestitamo pobjednicima Ekipe ‘Istrijane’ iz Poreča, uz želje za još mnogo sličnih rezultata!

Iskreno zahvale Gradu Puli, Općini Kanfanar, Općini Ližnjan, Sportskoj zajednici Grada Pule i Sportskoj zajednici Istarske županije, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na prvenstvu u Poreču.

Nakon ovog prvenstva slijedi sudjelovanje dijela članova Kluba na nacionalnom turniru u Velikoj gorici 07. prosinca 2019. godine, dok dio članova i članica putuje za Poljsku (Konopiska) od 05. do 09. prosinca, čime se ujedno i službeno završava ova izuzetno uspješna boćarska sezona.

Pin It on Pinterest