Gradonačelnik Miletić: „U ovoj je godini puno toga dobrog napravljeno, no puno je još posla pred nama“

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa zamjenicima Robertom Cvekom i Elenom Puh Belci te pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem u prostorijama Komunalne palače održao je danas tradicionalni, blagdanski prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća. Zahvalivši im se na praćenju i njihovom radu, gradonačelnik Miletić se osvrnuo na godinu na izmaku za koju je kazao kako je bila izazovna, no unatoč tome realiziran je niz važnih infrastrukturnih projekata za Pulu.

„U ovoj smo godini nastavili s ulaganjima u izgradnju novih cesta, sanaciju brojnih postojećih, uredile su se plaže, osnovne škole, dječja igrališta, sportska igrališta i zapravo u sve ono što na neki način čini život u gradu kojeg nastojimo učiniti čim boljim i ugodnijim. Puno se toga napravilo, ali isto tako puno je još posla pred nama. U idućoj godini čeka nas nastavak širenja obilaznice na četiri trake, krećemo s uređenjem Premanturske ceste, Valdebečkog puta, nastavljamo s uređenjem Hidobaze, potom tu je i uređenje Rojca, našeg Dječjeg kreativnog centra, konačno tu je i preseljenje u novu Opću bolnicu, ulaganje u poduzetnički Co Working centar, uređenje gradskih fasada i mnogi drugi,“ kazao je gradonačelnik Miletić.

Među najvećim izazovima gradonačelnik je istaknuo daljnji opstanak brodogradnje u Puli pri čemu dodaje da je najvažnije da Vlada RH  kao najveći vjerovnik Uljanika čim prije potvrdi stečajni plan koji će omogućiti nastavak djelatnosti brodogradnje u pulskom škveru, a tu je i rješavanje pitanja Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun za koji vjeruje da će u 2020. godini puno bolje funkcionirati nego 2019. godine.

Gradonačelnik je naveo i podatak kako je u 2019. godini odgovoreno na 450 novinarskih upita, poslano 553 službenih priopćenja i objavljeno 1.154 objava novosti na web stranicama Grada Pule.

Nak kraju, svim prisutnima gradonačelnik je zaželio obilje sreće, zdravlja i uspjeha u nadolazećoj godini, a lijepim željama i zahvalama pridružili su se i zamjenici.

Pin It on Pinterest