Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio prihvatilište za beskućnike

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas pulsko prihvatilište za beskućnike te je korisnicima  povodom ovih blagdanskih dana  uručio  prigodne darove i tortu.

“U ovo blagdansko vrijeme svakako se treba prisjetiti onih kojima je pomoć najpotrebnija i od srca se ovim putem zahvaljujem Crvenom križu, brojnim volonterima i udrugama koje uz Grad pomažu rad prihvatilišta”, rekao je Miletić.

Uz ravnateljicu pulskog Crvenog križa Jasnu Vekić, voditeljica prihvatilišta Helena Babić zahvalila se gradonačelniku što već tradicionalno svake godine posjeti prihvatilište. „Od donacija koje smo prikupili na štandu kojeg nam je Grad Pula besplatno ustupio i gdje primamo donacije za božićne dekoracije koji naši korisnici izrađuju, večeras ćemo pripremiti badnju  večeru, a sutra i božićni ručak“ rekla je Babić.

Prihvatilište za beskućnike prihvaća korisnike do godine dana, no ukoliko se do tada ne osamostale ili zaposle postoji i mogućnost daljnjeg korištenja. Trenutno je u prihvatilištu 7 osoba kojima je na raspolaganju 300-tinjak kvadrata podijeljenih na muške i ženske sobe, dva odvojena sanitarna čvora, dnevni boravak, kuhinju, vešeraj, radionicu i uredsku prostoriju te 600 kvadrata dvorišta.

Pin It on Pinterest