ATLETSKI KLUB SPEKTAR PRVAK HRVATSKE PARAATLETSKE  LIGE

Atletska dvorana Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu ugostila je jučer, 26. studenog, Dvoranski paraatletski miting Agram. 

Na završnom, 6. kolu Hrvatske paraatletske lige 2023 natjecalo se 90 natjecatelja iz 12 klubova, a proglašeni su i ukupni pobjednici Lige po kategorijama.

Najuspješniji senior Lige je Erik Fabian Kaurin (PAK Odisej Kutina) s ostvarenih 3799 bodova. Erik Fabian je iza sebe ostavio Denija Černija (AKI -OTOS-GP) za svega 11 bodova (3788) te Matiju Sloupa (PAK Odisej Kutina) koji je sakupio 3601 bod. Najuspješnija u konkurenciji seniorki je Ivana Purkić (AKOSI Vinkovci) koje je ostvarila 3081 bod i uvjerljivo pobijedila. Drugo mjesto pripalo je Ani Jelenić (PAK Uspon) s 2188 bodova, a treće Nataši Sobočan (PAK Uspon) s prikupljenih 2148 bodova.

Najuspješniji junior kroz šest kola Lige je Marko Radovanac (PAK Odisej Kutina) s 2154 boda. Na drugom mjestu nalazi se Massimo Iveta (AK Spektar) s 2070 bodova, a na trećem mjestu Matej Bikić (AKOSI Vinkovci) s 927 bodova. 

Uvjerljivo je u konkurenciji juniorki pobijedila Sara Marić (AK Spektar) s 3523 boda, druga je Denia Novosel (AKOSI Medulin) s 935 bodova, dok je treće mjesto pripalo je Jovani Obradović (AK Spektar) s 53 boda.

Najuspješniji u konkurenciji klubova je AK Spektar iz Pule koji je sa 267 bodova nadjačao PAK Uspon iz Velike Gorice za 11 bodva (256) i PAK Odisej Kutina za 59 bodova(208). 

AK Spektar zadržao je vodstvo od 1. kola Hrvatske paraatletske lige 2023.

Kroz šest kola Hrvatske paraatletske lige 2023 ukupno je natjecalo 155 parasportaša iz 16 hrvatskih klubova. Podsjetimo, 1. kolo Lige održano je 22. i 23. travnja u Puli (Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske – Cro Open), 3. kolo 18. lipnja u Velikoj Gorici (Paraatletski bacački miting Velika Gorica), 4. kolo 1. listopada u Vinkovcima (Paraatletski bacački miting Vinkovci), 5. kolo 15. listopada u Varaždinu (Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2023.), a 2. kolo 15. studenog u Rijeci (Paraatletski miting Rijeka).

Na zadnjem kolu Hrvatske paraatletske lige nastupili su članovi AK SPEKTRA iz Pule, u pratnji trenera Ivana Radešića, trenerice Katje Luketić i pomoćne trenerice i asistentice Katarine Polić.

Ekipu AK SPEKTRA iz Pule čine: Jelena Vuković, Sara Marić, Emilio Zonta, Massimo Iveta, Marijan Grabrić, Marin Giljanović, Biljana Balde , Manuela Diminić, Stipo Tokić, Sandro Krupljan, Dino Brozan, Petra Tanković, Marina Relić, Salih Malokaj, Neven Kresina, Kristina Smiljanić, Emin Bašić, Zlatko Drkelić, Meri Drndić, Alis Mustafić i Valter Raunić.

Jelena Vuković, hrvatska paraolimpijka, osvojila je 5. mjesto u bacanju kugle sa rezultatom 6,36 m u spojenim kategorijama.

Massimo Iveta kao junior, u bacanju kugle sa 7,55 m ostvario je svoj osobni rekord kategorija F 33, bio je prvi.

Juniorka Sara Marić, koja je otrčala 60 m za 8,20 , bila je prva, a u dalj je skočila 4,48 m također je bila prva juniorka.

Marina Relić bacila je kuglu 2,92 m i osvojila 10. mjesto, nakon drugog hitca morala je odustati zbog povrede.

Biljana Balde osvojila je 5. mjesto u utrci na 200 m, i 6. mjesto u bacanju kugle sa 5,35 m.

Emilio Zonta  osvojio 5 mjesto u bacanju kugle s rezultatom 7,01m.

Marin Giljanović osvojio je 12. mjesto u bacanju kugle sa najboljim osobnim rezultatom  4,82 m.

Alis Mustafić osvojio je 16. mjesto u bacanju kugle sa 3,76 m.

Marijan Grabrić osvojio je 14. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 6,71 m.

Stipo Tokić zauzeo je 4. mjesto u bacanju kugle s rezultarom 8,03 m.

Dino Brozan zauzeo 10.mjesto u bacanju kugle s rezultatom 6,58 m.

Sandro Krupljan osvojio je 11. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 6,04 m. 

Juniorka Jovana Obradović na žalost nije mogla otputovati jer je u bolnici, ali je osvojila veliku titulu treće plasirane juniorke u Hrvatskoj.

Manuela Diminić, juniorka, nastupila je izvan konkurencije jer još nije kategorizirana, bacila je kuglu 2,40 m.

Petra Tanković nastupila je na 200 m  i s rezultatom od 48,8 osvojila je veliko treće mjesto, Petra je nastupila i u utrci na 60 m gdje je osvojila 7. mjesto s rezultatom 13,50 , a nastup u kugli Petra je završila na 3. mjestu s rezultatom 4,96m.

Salih Malokaj osvojio ne treće mjesto u bacanju kugle s rezultatom 6,49 m

Zlatko Drkelić osvojio je 4. Mjesto u bacanju kugle s rezultatom 6,90 m, a 9. mjesto u utrci na 60 m s rezultatom 10,10.

Valter Raunić osvojio je 15. Mjesto s rezultatom 3,92 m te također 15. mjesto u utrci na 60 m s rezultatom 15,50.

Emin Bašić osvojio je 14 mjesto s rezultatom 4, 88 m., a u utrci na 60 m zauzeo je 11. mjesto s rezultatom 11,10.

Neven Kresina osvojio je 8. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 3,82 m, a 16. mjesto na utrci na 60 m s rezultatom 17,80.

Meri Drndić osvojila je 7. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 5,50.

Kristina Smiljanić osvojila je 11. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 3,60 m.

“Jako sam zadovoljna nastupom mojih atletičara, bilo je tu izvrsnih rezultata i plasmana, preponosna sam na svakog od njih. Postali smo prvaci Hrvatske u Hrvatskoj paraatletskoj ligi, svih šest kola smo uspjeli zadržati vodeću poziciju. Donijeli smo kući četiri pehara.

Imamo najbolju juniorku Saru, treće plasiranu juniorki Jovanu, drugo plasiranog juniora Massima.

Ovo je rezultat velikog truda i rada naših sportaša tijekom cijele godine, Spektar sada broji 28 aktivnih sportaša s invalidtetom, a očekujemo još novih članova u slijedećoj godini. Hvala Gradu Puli na plaćenom trošku prijevoza posebnog autobusa Brioni Pula koji je prilagođen osobama s invaliditetom, a posebno hvala vozaču Saši koji je bio izuzetno strpljiv i pažljiv prema svima.

Hvala Istarskoj Županiji na potpori u ostvarenju ovih dobrih rezultata.

Hvala svima koji su i ovaj put bili uz nas jer bez njih odlazak na ovo natjecanje ne bi bio moguće, mali ljudi velikog srca.

Posebno hvala optici Centar i gospodinu Dinu Softiću.

Hvala My Looku i Marini Mišković, hvala caffe baru Biberon i Kristini Jurić koji su se pobrinuli da nam sportaši ne ostanu gladni, Suzuki Pula i Josip Bolković, Karl Dietzu i Jako sportu, kao i našim sportašima i roditeljima koji su nam i ovaj put bili vjerni volonteri.

Rezultati svega ovoga što je napravio Spektar su fantastični!.

Sada ćemo proslaviti pehar, a i novoreniviranu dvoranu zaslugama Inner Wheel kluba Pula, a  onda kratka pauza oko blagdana, nakon toga idemo  u 2024- tu još jače.” – rekla nam je predsjednica Katja Luketić, prof.

Odgovori

Pin It on Pinterest