Formiran Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za Coronavirus 2019-nCoV

Iako u Hrvatskoj nema potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, a s obzirom na pojavu u susjednoj Italiji, na današnjoj je sjednici Stožera civilne zaštite Grada Pule formiran Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za Coronavirus 2019-nCoV

„Preventivni tim aktivno će pratiti situaciju i poduzeti sve mjere u cilju sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti, a sve u koordinaciji i prema preporukama nadležnih institucija, prvenstveno Kriznog stožera pri Ministarstvu zdravstva RH i Stožera zdravstva Istarske županije.

Grad Pula ima pripremljene protokole o postupanju koji će se primijeniti za sva trgovačka društva, javne objekte i javne ustanove u slučaju eventualne pojave virusa.

Napominjem, sve naše škole, vrtići, javne ustanove, trgovačka društva  i ostali i dalje redovno i neometano  provode sve svoje redovne aktivnosti“ istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za Coronavirus 2019-nCoV o svemu će na vrijeme obavještavati javnost, a najnovije saznanja u vezi koronavirusa dostupna su na mrežnim stranicama Hrvatskog  zavoda za javno zdravstvo:

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

Pin It on Pinterest