Miletić: I po pitanju udomljavanja djece, Istra pokazuje da je drukčija od drugih

PULA – Sramotno i morbidno, komentar je predsjednika IDS-a Borisa Miletića na događaj s karnevala u Imotskom gdje su spaljene lutke istospolnog para s djetetom.

– Ovo nema nikakve veze s karnevalskim slobodama i političkom satirom, to je najprizemniji primjer govora mržnje i netolerancije prema seksualnim manjinama. Predsjednik IDS-a smatra da nema opravdanja za primitivizam. – Pozivam nadležna tijela da se hitno pozabave tim incidentom jer je krajnje vrijeme da se naša država i društvo suoče s eskalacijom mržnje u Hrvatskoj.

Miletić se osvrnuo i na karnevalsku tradiciju spaljivanja krivca za sve nedaće iz protekle godine, poručivši da istospolni par koji želi udomiti dijete nije nikome kriv. Upravo suprotno, promijenio je život na bolje jednom od 1100 nezbrinute djece u Hrvatskoj. Predsjednik IDS-a je dodao i da su svi oni koji se osjećaju isključeno uvijek dobrodošli u Istru.  

– Naime, i po pitanju udomljavanja djece, Istra pokazuje da je drukčija od drugih, što potvrđuju i rezultati istraživanja javnog mijenja koje je provela agencija Promocija plus za HRT, prema kojima čak 83,3 % biračkog tijela IDS-a podržava udomljavanje djece kod istospolnih parova, a protivi se 0,0 %, naglasio je Miletić zaključivši da se „Hrvatska mora konačno osvijestiti. Pred Hrvatskom je dug put rušenja predrasuda, ali to je jedini ispravan put!“

Pin It on Pinterest