Svečano obilježena 20. obljetnica rada Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula

U pulskom hotelu Pula danas je održana svečanost povodom obilježavanja dvadesete godišnjice rada Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula, a sama obljetnica  obilježava se dvodnevnim simpozijem na kojem će stručnjaci govoriti o problemima i izazovima djece i odraslih s teškoćama u razvoju, rehabilitaciji i uključivanju u društvo.

Štićenici Centra ovom su prigodom pripremili kulturno zabavni program te su predstavili svoja umijeća pjevanja, plesanja i recitiranja.

U ime Grada Pule okupljene je pozdravila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.  „Grad Pula, kao jedan od osnivača prati rad ustanove od samog početka te svi zajedno prepoznajemo potrebe i nalazimo nova rješenja.  Hvala svima koji su do sada bezdušno radili i doprinijeli radu Centra i veseli me što danas možemo ponosno prezentirati brojna dostignuća i rezultate rada Centra. Posebno mi je drago što je Grad financijski pomogao u pripremi dokumentacije za izgradnju novog objekta u kojem će se moći provoditi još kvalitetniji programi i aktivnosti“, “ zaključila je Puh Belci.

Ravnateljica Centra Loretta Morosin otvorila je svečanost uputivši pozdrave svim prisutnima  te se zahvalila svim štićenicima, djelatnicima, roditeljima i predstavnicima institucija koji su tijekom svih ovih godina surađivali i doprinijeli Centru takvim kakav je danas. „Hvala svima na ukazanom povjerenju, radu, uloženom trudu i znanju te svakodnevnom ulaganju u rad ustanove“ rekla je Morosin.

Bivša dugogodišnja ravnateljica Centra Gracijela Rogulj podsjetila je prisutne na sam početak rada Centra kada je još davne 1976. godine grupa roditelja djece s cerebralnom paralizom, koju je predvodio pokojni Gianni Kumar, osnovali su udrugu kako bi poboljšali uvjete života i rehabilitacije djece.  

„Uslijedile su godine napornog rada, s mnoštvom problema, ali i zadovoljstva i rezultata. Ponosna sam na sve ovo danas i molim vas kolege, prenosite odmah u praksu stečeno znanje, jer to je u ovom poslu najvažnije“ rekla je Rogulj.

Inače, svake godine kroz Centar prođe oko 400 korisnika iz cijele Istre. U Centru je zaposleno 40-ak osoba, među kojima deset rehabilitatora, pet logopeda, po četiri fizioterapeuta i odgajatelja, dva psihologa i tri medicinske sestre. Od 2015. u Poreču djeluje ispostava kroz koju prođe 50 korisnika godišnje. Centar u Puli djeluje na dvije lokacije, na Verudi i u Vodotornju na Vidikovcu.

Pin It on Pinterest