ODLUKE Stožera civilne zaštite Istarske županije – 24.6.2020.

Danas je održan radni sastanak sa svim predstavnicima trgovačkih centara Istarske županije sa zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radinom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Istarske županije Dinom Kozlevcem, i ravnateljem ZZJZ Istarske županije dr. Aleksandrom Stojanovićem na kojemu su upoznati sa Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije o obaveznoj provedbi Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u djelatnosti trgovine HZZJ od 11. lipnja 2020. godine.

Sastoji se od provedbe dezinfekcije prostora i ruku, osobito na ulazu u centre, obavezno nošenje maski osoblja i ograničavanje broja kupaca u prostoru (15 osoba na 100 metara četvornih). Novina je da svi kupci koji ulaze u trgovačke centre moraju imati zaštitnu masku. 

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je i Odluku o obaveznoj provedbi mjera za sprječavanje bolesti COVID-19 na tržnicama na otvorenom i u zatvorenom prostoru tržnica. 

Tržnice se moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obavezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca obavezno mora biti prikladna fizička barijera. Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvoreno prostoru tržnice. Kupci u zatvorenom prostoru tržnice moraju imati zaštitne maske. 

Donesena je Odluka o obaveznom poštivanju mjera u javnom prijevozu, kao što je u međuvremenu i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio, uz obavezno nošenje zaštite maske putnika sa obvezom da prijevozno sredstvo ne smije krenuti dok svi putnici nemaju zaštitne maske.

Pin It on Pinterest