Monte Giro privodi kraju brojne investicije

Foto: arhiva

Pulsko komunalno poduzeće Monte Giro ovih dana završilo je ili privodi kraju niz investicija od izgradnje grobnih mjesta i instalacije sustava videonadzora do puštanja u rad rashladne komore za pokojnike.

Dovršena je izgradnja 47 zemljanih grobnih mjesta na C polju Gradskog groblja u Puli, predviđenih za osobe s područja Grada Pule koji imaju smrtne slučajeve u obitelji ili prijenos posmrtnih ostataka pokojnika iz komunalnog polja. Ta se grobna mjesta prema Odluci o grobljima Grada Pule mogu dodjeljivati samo kada nastane potreba za ukopom pokojnika ili kada se obavlja ekshumacija pokojnika radi prekopa komunalnog polja.

Za građane s prebivalištem na području Grada koji nemaju osigurano svoje grobno mjesto, a koji bi željeli riješiti to pitanje, podsjećamo da će se u tijekom listopada održati licitacije za napuštena grobna mjesta na Gradskom groblju u Puli te da se ponude podnose do 21. listopada 2022. godine.


Uspješno je dovršena investicija instalacije modernog sustava videonadzora na Gradskom groblju u Puli i na mjesnom groblju u Štinjanu. Gradsko groblje u Puli pokriveno je s 24 nove digitalne kamere visoke rezolucije, dok je mjesno groblje u Štinjanu pokriveno s četiri nove digitalne kamere visoke rezolucije. Sve kamere imaju noćno snimanje, te višednevnu pohranu podataka.


Privode kraju radove kako bi mogli pustiti u rad novu rashladnu komoru za pokojnike sa šest mjesta, proizvođača Ceabis iz Italije. Završetkom ove investicije broj pokojnika koje Društvo može preuzeti povećat će se s postojećih šest na 12 pokojnika u dvije rashladne komore.

Ujedno, iz Monte Gira mole građane Grada Pule da zbog prelaska na novi enkriptirani sustav e-komunikacije nadalje koriste novu email adresu društva info@montegiro.hr umjesto stare monte-giro@pu.t-com.hr email adrese.

Odgovori

Pin It on Pinterest