Pula slavi svog zaštitnika na Trgu sv. Tome uz bogat glazbeni program

Danas je na konferenciji za medije u Zajednici Talijana Pula predstavljen program povodom proslave spomendana pulskog zaštitnika sv. Tome. Javnosti su se obratili pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić, ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović, izbornik Danijel Sponza i Claudio Vlacci u ime grupe „Anelidi“.

Bogat i raznolik glazbeni program u cijelosti će se održati na Trgu sv. Tome u petak, 3. srpnja, gdje će biti održana dva koncerta; sakralni koncert s početkom u 20 sati te koncert „Anelidi i prijatelji“ s početkom u 21 sat i 30 minuta. Pula sutra slavi dan svog zaštitnika i pozivam svoje sugrađane i goste Pule da nam se pridruže ispred pulske Katedrale.  – najavio je pročelnik Matić.

Izbor izvođača sakralne glazbe za prvi dio večeri potpisuje pulski kantautor Bruno Krajcar. Nastupit će čak tri solista i jedna mješovita vokalna skupina; poznati pop pjevač Rafael Dropulić – Rafo, gitarist ovjenčan Porinom za najbolji album popularne duhovne glazbe, te Andrej Grozdanov te kantautorica Alida Poretti Fištrek solisti su ovog dijela glazbene večeri, a nastupit će i pulska Grupa Oton koja već više od 14 godina djeluje u pulskoj crkvi sv. Franje.

Izbor proslave Koncert četvrtu godinu zaredom vrši Daniel Sponza, a uz Anelide  nastupit će i velikani istarske zabavne glazbene scene; Vesna Nežić Ružić, Sergio Pavat, Serđo Valić, Marinela, Alen Vitasović, Erik Balija te skupine In vino Veritas i Paljarice – kazao je Claudio Vlacci.

Voditeljski mikrofon tijekom programa povjeren je voditeljici i novinarki Jeleni Vitasović a pokrovitelji proslave dana sv. Tome su Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule, dok je za  cjelokupnu tehničku i logističku organizaciju proslave zadužena Javna ustanova Pula Film Festival. Sukladno preporučenim mjerama nadležnog Stožera, preporučamo publici sjedeća mjesta i poštivanje fizičke distance u svrhu sprječavanja nepotrebnih grupiranja. – dodala je Gordana Restović.

Pin It on Pinterest