O FEMINIZMU NA LJETNOJ LITERARNOJ POZORNICI KLUBA-KNJIŽARE GIARDINI 2

Ciklus književnih promocija na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffè-a  „Dvojka“ nastavlja se s feminističkim temama i autoricama iz nove Frakturine biblioteke.

U srijedu29. 7. 2020. s početkom u 21 sat, Puležanka Jasna Jasna Žmak, autorica zbirke eseja One stvari, te Lana Pukanić autorica knjige Tinejdžerke i drugi monstrumi, razgovarat će o temama izostavljenim iz svakodnevnih razgovora koje se tiču feminizma, ženske seksualnosti, feminističke kritike kulture i svakodnevice te odnosa javne i privatne sfere pojedinca. Uvod u dinamičan, intrigantan i nadasve nesputan razgovor o nepravedno zapostavljenim temama u javnom diskursu priredit će Magdalena Vodopija.

Književna promocija nastala je povodom sudjelovanja Lane Pukanić na projektu ljetnog kina na otvorenom Kino Katarina.

Dinamičnim stilom i mnoštvom primjera Jasna Jasna Žmak u knjizi One stvari progovara o ženskoj seksualnosti, tijelu, željama i društvenoj zapostavljenosti razgovora o onim stvarima. Knjiga One stvari čitateljicu potiče da kroz  autoričina iskustva i promišljanja razmisli o sebi, svome tijelu te o stvarima koje je navikla skrivati od svoje okoline pa čak i od sebe same.

Lana Pukanić, anglistkinja i književna komparatistkinja bila je jedna od urednica feminističkog portala MUF koji je djelovao od 2014. do 2018. godine. Od 2018. radi kao glavna urednica feminističkog portala Krilo. U zbirci eseja Tinejdžerke i drugi monstrumi kroz povezivanje osobnog i političkog, publicistike i književnosti, ozbiljnog i zabavnog predstavlja nov i jedinstven glas na feminističkoj i književnoj sceni. Tinejdžerke i drugi monstrumi zbir je analitičkih eseja o seksizmu u hrvatskom društvu, seksualnom radu i transfobiji s duhovitim i nadrealnim tekstovima u raznim žanrovima kao kviz, kolaž, putopis do parodijske poezije i eksperimentalne kratke priče.

Pin It on Pinterest