Istra 1961 umalo osvojila bod protiv aktualnog prvaka!

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 vs Dinamo : 0 – 1

Zanimljiva utakmica odigrala se večeras na Pulskom stadionu Aldo Drosina. U drugom kolu 1. HNL, Istra 1961 ugostila je aktualnog prvaka – Dinama iz Zagreba.

Prvo poluvrijeme Istra je uspjela odoljevati napadima Dinama te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 0 – 0. Vrijedi napomenuti da je Šime Gržan imao dobru priliku kada je nakon lopte u prostor izbio sam pred golmana Dinama, no u ključnom trenutku ostao je bez snage pa se rezultat nije mjenjao. Nešto sadržajnije i zanimljivije bilo je drugo poluvrijeme. U 58′ Kastrati je dobio drugi žuti karton te je isključen. Bio je to trenutak kad su se navijači Pulske Istre 1961 nadali kako bi Istra mogla uzeti i sva tri boda, no Dinamo se ispromašivao, a Istra nije uspjela zatresti mrežu gostiju, a onda je uslijedila ta 85′ kada nakon ubačaja sa desne strane lopta dolazi do Petkovića na kojeg se naslanja Paez, a glavni sudac utakmice nije se previše dvoumio te je odmah pokazao na bijelu točku sa koje je Petkovič precizan.

Nova sezona, stare situacije. Ne uspijevaju se iskoristiti dobre prilike, niti sa igračem više. Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra 29.08.2020. protiv susjeda iz Rijeke. Utakmica sa Rijekom počinje u 17:55h.

ISTRA 1961: Majkić, Paez, Tomašević, Bosančić, Lisica, Lončar, Blagojević, Sergi ( od 77’ Ivančić), Gržan, Guzina ( od 81’ Fuentes) , Regan (od 61’ Sane)


Dinamo: Livaković, Stojanović, Milić (od 70’ Burton), T. Catherine, Daničić, Ademi, Kastrati, Majer (od 88’ Šutalo), Ivanušec (od 61’ Gojak), Kulenović (od 61’ Petković), Oršić.

Pin It on Pinterest