U nedjelju svi putevi vode u Motovun!

U nedjelju 13. rujna 2020. ponovno nas očekuje sadržajan program u Motovunu i okolici, u kojemu će svatko pronaći nešto zanimljivo za sebe. Već u 9 sati ujutro kreće vođena MTB tura okolicom Motovuna, srednje težine i ukupne dužine od 23 kilometara. Uz stručno vodstvo Terra Magica Adventures tima, sudionici će imati priliku voziti se dijelom legendarne Parenzane, kaldirskim voćnjacima i zelenim oazama Motovunštine, a na samoj sredini puta imati će priliku okrijepiti se na Kaldirskom placu od fruti, koji se održava od 8 do 13 sati. Broj mjesta na MTB turi je ograničen, a za prijavu i dodatne informacije možete se obratiti na: +385 91 764 1300 ili info@terramagicacroatia.com. Svakako treba naglasiti kako postoji i opcija najma e-bicikala.  

Posljednji ovogodišnji Kaldirski plac od fruti u organizaciji vrijedne Udruge Kaldir ponovno oduševljava bogatom ponudom svježeg voća, pa ćete tako imati priliku kupiti jabuke, kruške, breskve vinogradarke, šljive, s posebnim naglaskom na kreke za marmeladu, a u ponudi je i domaći med. Svojim dolaskom i kupnjom svježeg voća podupirete trud vrijednih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Kaldirštine, a zauzvrat dobivate svoju dozu vitamina iz nadaleko poznatog kaldirskog voća.

Nakon MTB ture i Kaldirskog placa od fruti, ostaje vam dovoljno vremena da se odmorite i okrijepite u motovunskim ugostiteljskim objektima i vinarijama, prije no što se priključite kostimiranom vođenju “Doživi Motovun”, koje za ljubitelje povijesti i kulture pripremaju Turistička zajednica Općine Motovun i turistički vodič Dean Prodan, u ulozi mletačkog podestata Marca. Razgled kreće u 19 sati na ulazu u starogradsku jezgru Motovuna (kod gornjeg groblja). Prethodna najava nije potrebna, a cijena paketa koji uključuje stručno vođenje, sadržaje projekta “Doživljaj Motovuna” (obilazak motovunskih zidina i posjet galeriji “Pet kula”) i posjet srednjovjekovnoj tiskari “Antico” iznosi 40 kn po osobi, dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina vođenje je besplatno.

Ljubitelji kulture će definitivno doći na svoje, jer vas u motovunskoj galeriji “Pet kula”, očekuje sjajna izložba fotografija “U provinciji uma” zadarske akademske umjetnice Marine Ćorić! Izložba ostaje otvorena do 9. listopada, a može ju se razgledati svakoga dana od 11 do 19 sati. Ulaz u galeriju je besplatan! 

Iskoristite nedjelju na najbolji mogući način i provedite je u turističkom dragulju unutrašnjosti Istre. Za sve aktualne informacije i novosti pratite službenu web stranicu Turističke zajednice Općine Motovun i društvene mreže pod brendom “Visit Motovun”.

Pin It on Pinterest