U Puli obilježen Dan policije

Djelatnici PU istarske odali su danas počast svim stradalim policijskim službenicima i na taj način obilježili ovogodišnji Dan policije

Foto: PU istarska

Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli te kod spomenika hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa, Policijska uprava istarska obilježila je danas Dan policije i blagdan zaštitnika policije Sv. Mihovila.

Počast policijskim službenicima koji su stradali tijekom Domovinskog rata i tijekom obavljanja svakodnevnih policijskih zadaća odali su djelatnici policijske uprave, predvođeni načelnikom Božom Kirinom te izaslanstva Istarske županije, Grada Pule i udruge proizašle iz Domovinskog rata. Nakon polaganja vijenaca, uslijedilo je misno slavlje u crkvi Gospe od mora, koje je predvodio policijski kapelan Ilija Jakovljević, a potom je održan svečani kolegij rukovoditelja policijske uprave.

”Nažalost, ove smo godine primorani Dan policije obilježiti na drugačiji način, bez druženja s građanima, no bez obzira na to, uvjeren sam da je zajednica prepoznala doprinos koji smo proteklih mjeseci dali u zaštiti zdravlja građana. Pokazali smo kako smo spremni reagirati na sve izazove, pa i one dosad neviđene, a svojom odgovornošću i profesionalnošću potvrdili smo da je hrvatska policija doista jamac i temelj sigurnosti naše države”, rekao je svojim suradnicima načelnik Kirin, zahvalio na njihovom predanom radu i istaknuo kako je mjerilo uspješnosti rada policije povjerenje građana. ”Povjerenje koje polažu u nas da ćemo im osigurati mir, štititi njihove živote i imovinu, njihova prava i slobode, a u novije vrijeme i njihovo zdravlje. Upravo smo radi tog povjerenja, radi pomaganja i želje da budemo na usluzi onima kojima je pomoć potrebna i odabrali svoj častan i human poziv. Jer biti policajac je upravo to – poziv”, naglasio je načelnik policijske uprave i  pozvao na daljnje odgovorno, profesionalno i prije svega pošteno obavljanje policijskog poziva.

Ovogodišnji Dan policije istarski policajci obilježili su i tradicionalnim darivanjem krvi, kojem su se u utorak odazvali u velikom broju, dok su se jučer prisjetili svojih kolega koji su poginuli te su na njihovim grobovima položili cvijeće i zapalili svijeće.

Pin It on Pinterest