23. Otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

U Puli je od 26-27.09.2020 održano 23. Otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom.Na prvenstvu je nastupilo 88 atletičara iz cijele Hrvatske, bilo je ovo jedino atletsko natjecanje u ovoj godini s obzirom na Coronu.

Domaćin ovoga prvenstva bio je AK Spektar iz Pule i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom iz Zagreba.Na natjecanju je nastupilo 8 atletičara iz kluba domaćina AK Spektra iz Pule.

Jelena Vuković je postala državna prvakinja u bacanju diska, te doprvakinja Hrvatske u bacanju kugle.

Sandro Krupljan osvojio je drugo mjesto u bacanju diska te u svojoj kategoriji postavio novi državni rekord.

Emilio Zonta osvojio je treće mjesto u bacanju diska, a Mirnes Omerhodžić drugo mjesto u bacanju diska.

Marin Giljanović završio je na četvrtom mjestu u bacanju diska.Debitantica Elisa Solo nastupila je bacanju kugle, a najmlađa natjecateljica Jovana Obradović koja ima samo 12 godina, zauzela je drugo mjesto u bacnju kugle, te srebrnu medalju za juniore.

Na natjecanju je sudilo preko 30 sudaca, a odvlontiralo preko 30 volontera unatoč jako lošem vremenu.

” Za kraj ove sportske sezone, treba to sve skupa malo sabrati.Emocije, ima ih previše.Završila je ova za mene, sve samo ne sportska sezona za mene, nakon fracture i gipsa, rupture mišića i pauze od 5 mjeseci, povrtak u relanost,Kao da me netko opet bacio s neba u svijet atletike. Želim se kao prvo zahvaliti svim volonterima koji su bili sa nama ova dva dana, nadam se da vas nismo jako ugnjavili , bez vas ovo ne bi bilo moguće, a da ne govorim koliko bi sve bez vaših osmijeha bilo tužno i nekvalitetno.Mi sportaši bi rekli, hvala vam što ste OSTAVILI SRCE NA TERENU za svoga od nas. Čestitke svim mojim sportašima na ostvarenim rezultatima, a posebno medaljašima, Emilio Zonta i Mirnes Omerhodžić,  posebna čestitka za Minija – Lucius Krupljan i novi Hrvatski rekord!!
Čestitke našoj maskotici Jovani – Ljiljana Obradović i Elisi Solo na debitantskom nastupu.
A svima koji nisu osvojili medalje, bili ste odlični, vaši rezulatati pokazuju da napredujete i da ća svaki pit biti sve bolje, dok je i vi ne objesite oko vrata!!
Ponosna sam ljudi na sve vas s moje desne i one lijeve, ispred mene i iza mene, oplemenili ste me, i ponosna sam što ste dio baš A.K. Spektar Pula, a naši volonteri su samo naši topli i srčani.
Hvala dr  Fedoru Butkoviću  i dr Majai Ploh,kao i Naili  Zuković  na medicla staff funkciji koju ste obavljali  ova dva dana na terenu, a da bi medical staff bio potpuno opremljen, hvala ZU Valun i Lari Modrušan, kao i Igoru Popoviću i Crvenom križu Pula. Hvala Katji Luketić i Ivanu Radešiću trenerima, kao i pomoćnoj trenerici Katarini Polić na stručnoj trenerskoj pomoći.
Hvala pizzeriji Peperoncino i ljekarni Valun kao generalnim sponzorima, te tvrtci Bauerfiend koji su prepoznali naše vrijednosti bili nam sponzori.Hvala Istarskim domovima zdravlja i OB Pula na sredstvima za održavanje mjera potrebnih za zaštitu i subijanje prodora Covida 19.
Završilo je Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaiditetom u Puli, osvojili smo 5 medalja, oborili jedan držani rekord, postala sam državna prvakinja u bacanju diska, a doprvakinja u bacanju kugle.Duljine i rezulatati nisu savršeni ali su dovoljno dobri da budem najbolji.Veliko hvala liječnicama i terapuetima odjela za fizikalnu mediinuni rehabilitaciju OB Pula koji su me osposobili da opet budem ono što jesam, atletičarka u duši, napravili ste veliki posao! Hvala i svim medijima koju sunlrepoznali vrijednosti sporta osoba s invalditetom i popratili ovo veliko natjecanje!Srce je puno, nije ovo posao za slabiće, sa poda ustaju samo hrabri!”- rekla nam je organizatorica i državna prvakinja Jelena Vuković. 

Pin It on Pinterest