U utorak, 29. rujna započinju javne tribine s građanima za kreiranje gradskog proračuna

Grad  Pula tradicionalno i ove godine organizira javne tribine po gradskim mjesnim odborima kako bi od samih građana prikupio što kvalitetnije prijedloge i ideje koje će se potom prema mogućnostima uvrstiti u Proračun za 2021. godinu.

Zbog epidemije koronavirusa, ove godine sve tribine održat će se u Zajednici Talijana u Puli, Carrarina 1.

Prva javna tribina s građanima zakazana je za utorak 29. rujna u 17,00 sati za stanovnike mjesnih odbora Stari gradArena, Monte Zaro i Šijana,  a potom u 18,30 sati za stanovnike Gregovice, Kaštanjera i Monvidala.

srijedu 30. rujna u 17,00 sati održat će se javna tribina za mještane Busolera i Valdebeka, a 18,30 za mještane Verude, Vidikovca i Nove Verude.

Posljednja tribina s građanima održat će se u četvrtak 1. listopada za mještane Štinjana i Velog Vrha u 17,00 sati te u 18,30 za mještane Stoje i Sv. Polikarp-Sisplac.

Javne tribine su pored svih ostalih alata komunikacije, jedan od načina na koji pulska Gradska uprava izravnom razgovoru uključuje građane da sami daju prijedloge što bi željeli da se u idućoj godini realizira.

Cilj je kao i uvijek do sada uključiti širu javnost u procese donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca za financiranje prioritetnih projekata, a svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu.

Pored javnih tribina, svoja mišljenja i prijedloge građani do 9. listopada 2020. godine mogu dostaviti i elektroničkim putem preko e-Konzultacija na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr, zatim na email adresu proracun@pula.hrili  
uputiti poštom na adresu: Grad Pula, Forum 1, 52100 Pula.

Kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, Pula svojim građanima omogućuje da se o gradskom proračunu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Pula na dlanu“ na službenoj web stranici www.pula.hr, a o najvažnijem gradskom dokumentu građani se mogu informirati i putem tiskane te digitalne brošure „Proračun u malom“.

Pozivaju se svi građani da se u što većem broju odazovu javnim tribinama o izradi proračuna.

Molimo sudionike da se pridržavaju mjera socijalne distance te obvezno nose masku za lice!

Pin It on Pinterest