Od 1. studenog izdavanje odobrenja za loženje vatre na otvorenom u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa

Od 1. studenog 2020. godine Javna vatrogasna postrojba Pula započinje s izdavanjem odobrenja za loženje vatre na otvorenom prostoru. Zahtjevi za izdavanje odobrenja izdavat će se u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa te će se zaprimati telefonom na broj: 535 812 u vremenu od 8.00 do 15.00 sati za odobrenje koje se izdaje za 2 dana.

Podsjećamo, temeljem članaka 3. Odluke o uvjetima loženja vatre na otvorenom prostoru i Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima loženja vatre na otvorenom prostoru, osoba kojoj se izdalo odobrenje u obvezi je poduzeti požarno-preventivne mjere sukladno pozitivnim propisima i rečenoj odluci, te sljedeće dodatne preventivne mjere: ne vršiti loženje u slučaju jačeg vjetra, ne vršiti loženje auto-guma, gumenih proizvoda, plastike i sl., ne vršiti loženje na velikim hrpama, odnosno rasporediti na manje, ne vršiti loženje u blizini šume i nikako ne ostavljati vatru bez nadzora.

Nakon završetka loženja obaveznougasiti žar s površine gdje se vršilo loženje. Za proširenje vatre van odobrenog prostora, odgovornost snosi pravna ili fizička osoba kojoj je izdano odobrenje.

Ukoliko se izgubi kontrola nad vatrom potrebno je odmah pozvati vatrogasce na broj 193.

Detaljne informacije mogu se pronaći na: http://www.jvp-pula.hr/

Odgovori

Pin It on Pinterest