Izlicitirani poslovni prostori obogatit će ponuda u gradu i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta

Na temelju raspisanog natječaja za davanje u zakup  poslovnih prostora Grada Pule danas je u prostorijama Komunalne palače, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zaštite, održano usmeno nadmetanje (licitacija) na kojoj je izlicitirano 7 poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama u samom centru grada. Svi poslovni prostori izloženi natječaju daju se u zakup na rok od 10 godina.

S obzirom na specifične okolnosti u kojima se trenutno živi i radi interes budućih zakupnika  nudi optimizam i potvrđuje želju za razvojem te doprinosi obogaćivanju ponude za sve građane grada Pule i goste te, posebno važno, doprinosi novom zapošljavanju. Grad Pula je već kroz prethodni period usmjerio velike napore da putem brojnih mjera čim više pomogne gospodarstvenicima u ovom izazovnom vremenu te se očekuje da će i zakupci biti isto tako uspješni u svojim aktivnostima te održati i razviti svoje djelatnosti.

Izlicitirani poslovni  prostori nalaze se na sljedećim adresama: Kandlerova 5, Sergijevaca na brojevima 9., 10. i 22. , zatim Giardini 18, Ciscuttijeva 18 te Istarska 16.

Istaknimo da je s ciljem podizanja kvalitete ponude i imidža, natječajem bilo određeno da se u poslovnom prostoru na adresi Ciscuttijeva 18, može obavljati trgovinska djelatnost – prodaja brendiranih proizvoda, i to za jednu ili više sljedećih robnih marki: Benetton, Bershka, Calvin Klein, Desigual, Diesel, H&M, Gap, Geox, Guess, Lacoste, Levis, Liu Jo, Lush, Mango, Marella, Marina Rinaldi, Massimo Dutti, Michael Kors, Mohito, Napapijri, Pinko, Sinsay, S.Oliver, Stradivarius, Tezenis, Varteks i Zara.

Za taj prostor veličine 94,14 m2 s početnom cijenom od 50,00 kn/m2, iskazan je najveći interes na licitaciji budući je za isti prostor bilo zainteresirano čak 5 ponuditelja. Na kraju je izlicitiravši iznos od 31.767,50 kuna najviša ponuda bila od Lanoton d.o.o., zastupnika za Liu Jo.

Osim predmetnog poslovnog prostora više zainteresiranih bilo je i za prostor na adresi Sergijevaca 10 (djelatnost: trgovinska-ostalo, osim prodaje suvenira, sezonske robe te prehrane) površine od 103 m2 i početne cijene od 80,00 kn/m2 a koji je u konačnici izlicitiran za 26.368,00 kuna od strane Maksim Jet d.o.o..

Zatim prostor Segijevaca 22 (djelatnost: trgovinska – prodaja odjeće i obuće) površine cca 57 m2 i početne cijene od 80,00 kn/m2 izlicitiran je za 12.205,28 kuna od Bak d.o.o., a prostor na adresi Giardini 18 (djelatnost: trgovinska – ostalo, osim prodaje odjeće, obuće, sezonske robe i suvenira) površine oko 37 m2 i početne cijene od 100,00 kn/m2 izlicitirale su Inovine d.d. za iznos od 7.064,20 kuna.

Od ostalih spomenutih prostora za koje je iskazan interes, Kandlerova 5 površine nešto manje od 10 m2 prihvaćena je po početnoj cijeni od 40,00kn/m2, Sergijevaca 9 površine 103 m2 isto po početnoj cijeni od 100,00 kn/m2, kao i Istarska 16 površine 40 m2 po početnoj cijeni od 50,00kn/m2.

Podsjetimo, Grad Pula periodički raspisuje natječaje za davanje u zakup poslovnih prostora ovisno o raspoloživim poslovnim prostorima koji mogu biti izloženi natječaju s ciljem poticanja gospodarskog razvoja, proširenje i obogaćivanje ponude u Puli za sve građane i turiste koji dolaze u naš grad, te kao najvažnije da se na taj način otvore nova radna mjesta.

Odgovori

Pin It on Pinterest