Započeli radovi na rekonstrukciji Premanturske ceste

Danas, 17. studenoga 2020. godine započeli su radovi na rekonstrukciji Premanturske ceste u sklopu kojih će se u prvoj fazi izgraditi kružno raskrižje. Izvođač radova, tvrtka Ceste d.o.o. u posao je uveden prošli ponedjeljak, 9. studenog 2020., a do danas su izvedene sve pripremne radnje kako bi se zatvorio taj dio prometnice i započelo s građevinskim radovima.

Početak je to radova rekonstrukcije Premanturske ceste koji uključuju i izgradnju rotora na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem. S izvođačem radova, pulskim društvom Cesta d.o.o., zaključen je Okvirni sporazum o izvođenju radova koji će se izvoditi u fazama, a danas je započela prva faza realizacije cjelovitog projekta za koji je provedena zajednička nabava s društvom Vodovod Pula d.o.o. ukupne vrijednosti 10,2 milijuna kuna.

„Ovo je izuzetno važan infrastrukturni projekt na području Grada Pule i predstavlja višegodišnju želju žitelja Valdebeka. Predradnje su odrađene nekoliko godina unazad u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, napokon je i taj dio okončan i krećemo u samu realizaciju. Vjerujem da će izgradnja kružnog toka, kompletne infrastrukture kao i obostranog nogostupa povećati  sigurnost u prometu, ali i omogućiti sigurnost pješaka koji gravitiraju ovom području. Radovi na izgradnji kružnog toka, ukoliko vremenske prilike dozvole, bit će gotovi do Nove godine“, rekao je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Nakon što se izvedu radovi u prvoj fazi nastavit će se s ostalim planiranim radovima koji se odnose na rekonstrukciju dijela Valdebečkog puta do Ulice Jasne Crnobori, rekonstrukciju Premanturske do Alverdea, odnosno sve planirane dionice zajedno s radovima na vodovodnoj mreži, a rok izvođenja svih planiranih radova je 150 dana.

Iduće godine u planu su slični infrastrukturni projekti koje su građani Pule na javnim tribinama za kreiranje proračuna ocijenili važnima i prioritetnima za rješavanje, poput Šišanske ceste i Paduljskog puta.Budući da se za vrijeme radova prometuje po posebnom režimu, zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozvao je na građane, posebno vozače, na strpljenje.

Odgovori

Pin It on Pinterest