„Derby della Učka“ pripao Riječanima

Piše: Stefan Bošnjak

Nakon odličnog otvaranja sezone i pobjede 3-1 protiv Hrvatskoga Dragovoljca, Istru je u drugome kolu dočekala Rijeka. Takozvani „Derby della Učka“ i ovoga je puta pripao Riječanima koji su slavili rezultatom 2-0. Oba pogodka postigao je Drmić.

Već u 30′ sekundi utakmice, grešku obrane Istre iskorištava Ampem koji puca snažno a Lučić spašava Puljane i izbija u korner. Nakon početnog šoka, Puljani su smirili igru te su težili „pass“ igri kao protiv Dragovoljca. Na pritisak Rijeke djelovali su mirno i disciplinirano bez izbijanja napamet. Do sredine prvoga poluvremena, Rijeka je prenijela igru na Istrinu polovicu te plela mrežu oko protivničkih vrata, no bez udaraca prema vratima Lučića. Do prve prilike čekalo se do 29′ Drnić se našao sam u kaznenom prostoru, te pucao iz kosa, no Lučić izvrsno brani. Prva prilika Istre u 32′ Daničić sa lijeve strane ubacuje za Iličića koji puca, no ne zahvaća loptu najbolje te golman Rijeke Labrović lakoćom brani. Minutu kasnije, Ampem ubacuje za Drnića koji ovaj puta puca glavom, no njegov udarac odlazi tik pored vratnice. U 43′ možda najveći ovogodišnji promašaj. Lučić dodaje loptu direktno za Drmića koji se nalazi sam u kaznenom prostoru, ovaj puca lijevom no lopta odlazi pored gola. U 45′ Pavičić snažno puca iz slobodnog udarca, no Lučić ponovno brani. Poluvrijeme je završilo rezultatom 0-0.

U nastavku, prva prilika je pripala Istri. U 47′ Perera snažno sa dvadesetak metara puca preko gola. U 53′ Obregon pravovremeno utrčava i pogađa za 1-0 no oglasio se VAR i poništio gol zbog zaleđa. U 62′ Bande nakon kombinacije po sredini pokušava pogoditi suprotni kut no Labrović brani. U 65′ mladi Mateo Lisica se izborio za udarac no Labrović uz male poteškoće uspješno zaustavlja njegov udarac. U 76′ Obregon je nakon kornera ostao ne čuvan, no njegov udarac odlazi pored gola. U 78′ Rijeka ipak nakon puno promašaja dolazi u vodstvo. Nakon ubačaja sa desne strane Drmić je najviši u skoku te glavom pogađa za 1 – 0. U samo nekoliko minuta Rijeka je riješila utakmicu. Nakon  kontra napada, Drmić ulazi pravovremeno na ubačaj Pavičića i poentira za 2-0. U 88′ Drmić snažno puca a Lučić skreće u korner. U 95′ Lučić brani kazneni udarac Domagoju Pavičiću. Utakmica je završila rezultatom 2 – 0.

Nakon prva dva odigrana kola, Istra 1961 ima jednu pobjedu i jedan poraz, te se nalazi na 7. mjestu sa 3 boda. U sljedećem kolu na pulsku Aldo Drosinu dolazi NK Gorica. Utakmica sa Goricom igra se 31.07.2021. sa početkom u 20h.

NK RIJEKA: Labrović, Liber, Pavičić, Ampem, Vukčević ( od 46′ Obregon), Velkovski, Krešić, Drmić ( od 93′ Galešić), Mudražija ( od 66′ Lepinjica), Tomečak, Smolčić

NK ISTRA 1961: Lučić, Mlinar ( od 84′ Mišković), Perera ( od 85′ Siljan), Blagojević, Iličić ( od 67′ Beljo), Daničić ( od 77′ Marin), Navarro, Bande, Matić, Lisica, Perković

Odgovori

Pin It on Pinterest