Goransko-kaubojski kotlić u Roswell selu

Općina Fužine, 23. kolovoza 2021.  – Istinske gurmane, ljubitelje očuvane prirode i starih kaubojskih filmova očekuje prava poslasticau Roswellu, kultnom kaubojskom selu smještenom u Općini Fužine jer se u subotu, 28. kolovoza od 13 sati održava natjecanje u kuhanju kaubojskog kotlića.

Natjecatelji će imati mogućnost isprobati svoje kulinarske vještine u kuhanju, a Ured za turizam Općine Fužine pripremio im je tematsku, glavnu namirnicu po 1 kg mesa, dok se za ostale namirnice trebaju sami pobrinuti. Ujedno, osiguran je i određeni broj kotlića stoga su nužne i prijave do najkasnije subote 28. kolovoza do 11:30 sati na broj telefona 0911835010. Prijaviti se mogu ekipe, a kotizacija koja uključuje glavnu namirnicu i drva iznosi 100 kuna po timu. Naime, u pripremi goransko-kaubojskog kotlića mogu sudjelovati timovi.

Posjetitelji i navijači su itekako dobrodošli u bodrenju natjecatelja, a izvlačenje dobitnika je predviđeno za 18:30 sati. Korito Food Factory, ugostitelj smješten u Roswell selu, za sve posjetitelje priprema ukusni gulaš od goranske divljači, dakako na kaubojski način. Jela od goranske divljači neizostavan su i  prepoznatljiv dio bogate gastronomije Gorskog kotara.

Stručni žiri ocjenjivat će jelo, serviranje, urednost stola kao i kaubojski image kuhara, stoga se preporučuje dress code u kaubojskom ili indijanskom stilu. Odlukom stručnog žirija nagradit će se pobjednik s vrijednim nagradama. Više informacija možete saznati putem Facebook stranice Ureda za turizma Općine Fužine.

Odgovori

Pin It on Pinterest