Blagdanski koncert Puhačkog orkestra grada Pule

U četvrtak, 23. prosinca 2021. s početkom u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli – u sklopu manifestacije Advent u Puli – L’Avvento a Pola – nastupa Puhački orkestar grada Pule. U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula te uz pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program klasičnog ugođaja, koji su pulski puhači vrijedno uvježbavali – valcere, uvertire, polku, koračnice. Orkestrom ravna maestro Branko Okmaca, a kroz program će nas voditi Jan Franjul.

Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju – iako uz ograničeni broj mjesta u dvorani. Ulaz je slobodan – uz Covid potvrde, do popunjenja mjesta. Koncert će biti moguće pratiti i putem live streama, a link za praćenje bit će objavljen na FB stranici SAKUD-a Pula. Također, video snimka će biti dostupna nakon koncerta na You Tubeu.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan je 1993. godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Orkestar je dobio brojna priznanja, nositelj je zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Prva je i najveća sekcija istoimene udruge – glazbenog centra koji djeluje u Rojcu, a čine ga još Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i Ženska klapa Teranke.

Odgovori

Pin It on Pinterest