Posljednje ovogodišnje javne tribine s građanima održane u mjesnim odborima Vidikovac i Monte Zaro

Autobusno ugibalište u Ulici Marsovog polja, autobusna linija Pula City Mall – Stoja, uređenje u dijelu šumice Drenovica, rotora na Rizzijevoj, podzemni kontejneri, sanitarni čvor uz multifunkcionalno sportsko igralište na Vidikovcu kao i uređenje pristupa za osobe s invaliditetom bile su pretežite teme koje građani Mjesnog odbora Vikidovac smatraju bitnim riješiti. Javan diskurs upravo je bit tribina s građanima gdje otvoreno i jasno iznose gradonačelniku, pročelnicima gradskih upravnih odjela te predstavnicima trgovačkih društava sve problematike i prijedloge s ciljem dostizanja kvalitetnijeg uređenja u samom mjesnom odboru, odnosno veće opće koristi za sve građane koji obitavaju u tom mjesnom odboru.

Sva pitanja iznesena na jučerašnjoj javnoj tribini koja je započela u 16 sati, razmotrit će se u svrhu poboljšanja stanja. Određene problematike dužeg su perioda trajanja te su pojedine aktivnosti već pokrenute, a svakako će se dodatno revidirati u skladu sa sadašnjim potrebama mještana.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić stava je da za igrališta, neovisno u kojem se mjesnom odboru nalaze, treba sagledati mogućnost uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, sanitarnog čvora te uspostavu video nadzora.  Isto tako, budući su prisutne devastacije na dječjim i sportskim igralištima,  gradonačelnik je informirao mještane da se u 2022. godini za svaki mjesni odbor planira komunalni redar koji će predstavljati pomoć u održavanju reda.

Između ostalog, od strane građana predloženo je postavljanje kućice za knjige u Drenovici koje bi se mogle koristiti. Ideja je od strane gradonačelnika podržana, te će se razmotriti opcije realizacije u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula.  

Uslijedila je tribina  s mještanima Mjesnog odbora Monte Zaro u 17 sati. Jedan od prijedloga građana bio je da se ogradi tamošnje dječje igralište i kvalitetnije održava, na što je gradonačelnik pojasnio da se u travnju 2022. započinje s temom parkova, njihove promocije i to najprije Parka Monte Zaro, Mornaričkog parka i Parka grada Graza, kao najznačajnijih. Vidjet će se mogućnosti kako ih urediti, adekvatno valorizirati, upotpuniti sadržajima, odnosno podići njihovu vrijednost na višu razinu u korist građana.

Planiraju se značajnije urediti i plaže na što su se, također, osvrnuli građani.

Postavila su se pitanja uređenje prometne infrastrukture, regulacije prometa, podzemnih kontejnera i drugo, a koja pitanja će se analizirati i u skladu sa sugestijama i strukom poduzeti daljnji koraci ka rješavanju.

Iskazana je i bojazan glede smještaja u Samačkom domu, na što je gradonačelnik istaknuo da su promptno obavljeni razgovori s novim vlasnikom koji je obećao javiti o kojem broju korisnika se radi, koje su alternative za smještaj i ostala pitanje. „Nitko ne bi smio završiti na ulici.“, jasan je Zoričić.

Uz zahvalu svima koji su se odazvali i jasno kazali što nedostaje i gdje su najveći izazovi te  konstruktivno predlagali, završila je i posljednja ovogodišnja javna tribina s građanima. Za kraj gradonačelnik je svima poželio sretan Božić i uspješnu Novu godinu praćenu zdravljem i veseljem.

Odgovori

Pin It on Pinterest