Novi detalji o ukradenim vozilima u Puli

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela, policija će prijaviti dvojicu maloljetnika, dok jedna osoba nije kazneno odgovorna zbog svoje dobi

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica maloljetnika počinila kaznena djela krivotvorenje isprave, oštećenje tuđe stvari te dva kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Budući da treća osoba koja je bila s njima – dijete – u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije navršila četrnaest godina, prema njoj se ne primjenjuju odredbe Kaznenog zakona.

Policijski službenici utvrdili su kako su maloljetnici 31. siječnja u poslijepodnevnim satima u Industrijskoj ulici u Puli otuđili Golf 56-godišnjeg vlasnika te su na njega postavili nepripadajuće registracijske oznake. Takvo vozilo koristili su u prometu te su u Labinskoj ulici ušli u dvorište obiteljske kuće, gdje su srušili stablo i zid, čime su 55-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Nakon što su izazvali prometnu nesreću, maloljetnici su u Koparskoj ulici otuđili automobil Toyota, pulske registracijske oznake, 59-godišnjeg vlasnika te su s njim počinili nekoliko prometnih prekršaja.

Naime, policijski službenici su u Faverijskoj ulici uočili automobil te su mu dali zvučne i svjetlosne znakove za zaustavljanje, no vozač je naglo povećao brzinu kretanja i prošao pored znaka obaveznog zaustavljanja. Nastavio je vožnju ulicama Ozad Arene, Scalierovom, Istarskom, Giardini, Laginjinom i Dobrilinom u zabranjenom smjeru, a u Flaciusovoj ulici je skrenuo s kolnika u desno i udario u prometni znak, a potom i u stablo.

Radi sumnje da su počinili kaznena djela, policija će protiv dvojice maloljetnika podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Protiv maloljetnika koji je upravljao vozilom, policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Odgovori

Pin It on Pinterest