Istarski župan Boris Miletić oštro osudio vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi u Medulinu

Istarski župan Boris Miletić oštro je osudio vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi u Medulinu, a koje je s pravom zaprepastilo širu javnost.

– Bilo kakva vrsta nasilja je apsolutno neprihvatljiva, a kada se ono događa među djecom i mladima kao društvo se moramo posebno zabrinuti i svi zajedno hitno reagirati. Iskreno se nadam da je ovo prvi i zadnji slučaj kojem ćemo svjedočiti, naglasio je župan.

Ovaj slučaj u medulinskoj školi, župana Miletića je podsjetio na onaj od prije par mjeseci na pulskom glavnom trgu – Portarati, kada se mogla čuti retorika na kakvu u Istri nismo navikli.

– Na spomenutom skupu u Puli čuli smo govor koji poziva na nasilje prema djeci, a na koji su adekvatno reagirale i sankcionirale nadležne institucije, međutim ne i pulski gradonačelnik koji je sramotne izgovorene riječi opravdao „slobodom govora“, istaknuo je župan, koji je ujedno najavio da će Istarska županija, kao osnivač medulinske Osnovne škole poduzeti sve korake, u skladu sa svojim ovlastima, kako bi se cijeli slučaj čim prije rasvijetlio.

Odgovori

Pin It on Pinterest