Pulski KBK Planet Sport osvaja 7 medalja – jedno zlato i šest bronci    

SVJETSKI KICKBOXING KUP U BUDIMPEŠTI

U Budimpešti je od 2-5.lipnja 2022. održan jedan od najjačih natjecanja svjetske udruge Kickboxing organizacija 27. Hungarian Kickboxing World Cup, na kojem je nastupilo 39 država, 256 klubova s 1781 borca prijavljenih u 3156 startova, sve to na 14 tatamija i 3 ringa. Iz hrvatske je sudjelovalo 16 klubova, od kojih odličan pulski Kickboxing klub Planet Sport s devet boraca tenera Edija Viškovića.

Osvojili su sedam medalja od čega jedno zlato i šest bronci
 
Zlatnu medalju i titulu osvajača Svjetskog kupa u Budimpešti ima Ivano Čelić u kategoriji stariji kadeti +69kg light contact (LC). U prvom kolu prekidom pobjeđuje Slovaka, zatim Norvežanina i u finalu prekidom Mađarskog natjecatelja.  Dan prije osvaja broncu u disciplini point fight (PF) stariji kadeti preko 69kg. Čeliću je ovo je već treća godina da je na svjetskom kupu u neporažen i zlatni u lightu i da osvaja broncu u pointu.  Pozvan je da nastupa i u timskim borbama starijih kadeta ali pod njemačkom zastavom, u konkurenciji osam država najboljih point fight boraca zajedno osvajaju broncu.
 
Brončani osvajači medalja su Moris Trbulin u juniorima do 63kg light contact pobjedom nad predstavnikom Italije i Grčke, Martina Grabar u juniorkama do 65kg light contact pobjedom nad Njemačkom borkinjom, Matan Katalinić brončani junior u light contactu do 57kg s dvije pobjede nad Ukrajincem i Čehom,  i prvi put na svjetskom kupu Noa Jaklin i 3 mjesto u light contactu do 57kg stariji kadeti.

Nastupili su još i seniorka Elizabeta Crnković disciplina light contact prijavljena u kategorijama do i iznad 70kg, ali u prvoj borbi gdje bodovno vodi kod svih sudaca, zbog ozljede završava natjecanje. Michael Stenta nastupa u juniorima do 69kg discipline point i light, porazom u drugom krugu bez postolja ali vrlo konkurentan s odličnim nastupom.


Prvi puta na svjetskom kupu i stariji kadet Patrick Petrić bori se u pointu i lightu do 52kg i Borna Šarić, stariji kadet prijavljen u pointu do 57kg. Prolaze prvi krug borbi a dalje gube od budućih pobjednika turnira.    

Trener Edi Višković zadovoljan je odličnim rezultatom natjecatelja u konkurenciji najboljih boraca pristiglih iz svih dijelova svijeta.
Sljedećeg vikenda klub priprema borce za zadnji u nizu prvenstva Hrvatske a nakon toga s malom aktivnom pauzom slijede pripreme za svjetsko prvenstvo u rujnu ove godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest