Prvi puta na svijetu u Hrvatskoj – Legends Team Cup: ATP Champions Tour

Arena Pula od 1. do 3. kolovoza 2022.

Dva ikonična kapetana: Pat Cash & Ivan Lendl i 10 legendarnih igrača.

Bliži se održavanje velikog teniskog spektakla na jedinstvenoj ljetnoj pozornici. Izuzetno i uzbudljivo svjetsko događanje očekuje nas početkom kolovoza u veličanstvenoj pulskoj Areni.  U tijeku su veliki pripremni radovi kako bi mjesto događanja na tri dana natjecanja postalo teniska arena sa svim potrebnim, osnovnim i pomoćnim sadržajima koji jedan tako velik i složen teniski turnir zahtijeva, kako bi se zadovoljili standardi svjetske teniske federacije ATP-a, ali i kriteriji novonastalog formata natjecanja Legends Team Cup – ATP Champion Toura.

Antički amfiteatar će prvi puta u svojoj dugoj povijesti postati tenisko igralište za spektakularni sportski događaj Legends Team Cup – ATP Champions Tour koji će se održati od 1. do 3. kolovoza 2022. godine.

Nakon što je ugovoren line-up vrhunskih tenisača: L. Hewitt, T. Haas, T. Robredo, T. Berdych, R. Stepanek, D. Nalbandian, M. Baghdatis, J. W. Tsonga, D. Ferrer, J.C. Ferrero, teniskih ikona u doba kada su se profesionalno bavili tenisom, te nakon što je 29. lipnja ove godine u Londonu odrađen ždrijeb dviju ekipa: Team Lendl i Team Cash, u proteklom se periodu užurbano radilo na promociji cijelog eventa. Pored uobičajenih aktivnosti promocije oglašavanja, press konferencija, intervjua, najvažniji dio posla odrađen je na način da su sami igrači postali promotori, odnosno testimonijali destinacije Istre. Naime, u proteklom razdoblju realizirani su personalizirani najavni video pozivi svakog pojedinog igrača kojima su najavili svoj nastup na Legends Team Cupu u Puli, odnosno Istri, te da se na veliko pripremaju za turnir jer se ne radi samo o revijalnom nastupu, već o profesionalnom turniru s bogatim nagradnim fondom koji iznosi čak 250.000 eura.

Za kapetane momčadi izabrana su dva imena koja ne treba posebno predstavljati: Ivan Lendl i Pat Cash, a tijekom ždrijeba održanog u Londonu 29. lipnja, dva prvaka su bacila novčić i odabrala svoje momčadi:

Tim Lendl: Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas i Radek Štěpánek.

Tim Cash: Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomáš Berdych, David Nalbandian i Tommy Robredo

Cijeli turnir u tom je kontekstu dobio u potpunosti sasvim konkretne obrise na svim važnim funkcijama turnira. Legends Team Cupu su se priključili i Željko Franulović, legendarni hrvatski tenisač i direktor prestižnog mastersa Monte Carlo tijekom 17 godina sada u funkciji direktora LTC Toura, dok je Branimir Horvat, bivši hrvatski tenisač i osnivač Zagreb indoorsa te direktor turnira Istarska rivijera postao i direktor ovog pulskog turnira. Cijelom timu priključit će se i Alex Corretja kao službeni sportski komentator turnira.

Osim prestiža nastupa u ovom novom formatu turnira i spektakularnoj pozornici koja je ujedno i jedan od najprepoznatljivijih ikona Hrvatske, velebni spomenik kulturno-povijesnog nasljeđa, svim igračima kao i kapetanima je ovo veliko iščekivanje nastupa na mjestu na kojem do sada nikada prije nisu igrali što i za njih predstavlja svojevrsni doživljaj.

Kao što će to biti veliki doživljaj za proslavljene svjetske teniske superzvijezde, tako će i za Turističku zajednicu Istarske županije kao glavnog organizatora turnira to biti veliki izazov. Naime, prije tri godine organizirala je veliki nogometni dvoboj legendarnih ekipa „Vatrenih“ iz perioda Ćire Blaževića te legendi FC Bayerna, no organizacija teniskog turnira koji traje tri puna dana je definitivno novi izazov. Letvica je postavljena prilično visoko, ne samo radi velikih tenisača koji će nastupiti u Areni, već i zbog specifičnih zahtjeva koje teniski turnir kao takav po svojoj prirodi ima.

„Organizacija Legends Team Cupa biti će još jedna potvrda da tako veliki i značajni eventi/spektakli trebaju Istri i Puli jer je amfiteatar jedinstvena pozornica za tako važne evente. Osim što će na turniru nastupiti 12 svjetskih teniskih ikona, očekujemo veliki broj tzv. UHNWI (ultra high net worth individuals) od kojih većina nikad nije posjetila Istru i Hrvatsku. Osim toga, organizacija tako važnog eventa ima više sasvim konkretnih funkcija s multiplikativnim učincima. S jedne strane navedeni event je zamišljen da bude motiv dolaska u destinaciju, tj. da fanovi tenisa potegnu prema Istri obzirom na zvučna imena, a s druge da gostima koji već borave u Puli i Istri bude dodatan atraktivni sadržaj, tj. da sa sobom ponesu jedinstveni doživljaj kada se budu vraćali u domovinu, a sve skupa da to bude jedinstvena prigoda za promociju Pule i Istre probranoj klijenteli.“, izjavio je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

Organizatori eventa su Turistička zajednica Istarske županije te švedska tvrtka Top 12 Group.

Ulaznice je moguće kupiti online:

ulaznice.hr/r/Legends_Team_Cup_ATP_Champions_Tour te na svim prodajnim mjestima Ulaznice.hr i na dan eventa ispred Arene.

Više informacija na: www.istra.hr / www.istra.hr/hr/legendsteamcup   

Odgovori

Pin It on Pinterest