Večer vrhunskog jazza uz dobitnike Grammya i svjetski jazz orkestar

Foto: arhiva

Druga koncertna večer Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane bio je čisti užitak za publiku koja je uživala u vrhunskom jazzu sa Svjetskim jazz orkestrom glazbenih mladeži (JM Jazz World Orcestra) i renomiranim glazbenicima Grammy dobitnicima.

Po prvi put na festivalskoj pozornici u starom rimskom kamenolomu nastupila su čak četiri Grammy dobitnika, dobro znana svjetskoj jazz sceni. Solističke dionice Luisa Bonillae na trombonu, Alexa Sipiagina na trubi, Johna Rilleya na bubnjevima ili pak Dicka Oattsa na saksofonu doslovno su publiku katapultirala u trans blaženstva. Uz bok jazz velikana na pozornici su svoja glazbena umijeća izrazili i mladi glazbenici, njih dvadesetak, koji su se okupili u JM Jazz World Orkestar koje umjetnički vodi Bonilla.

Festival se 21.srpnja nastavlja u dalmatinskom ritmu koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade. Jedna su od naših najpopularnijih klapa puni dvorane i stadione kako u Hrvatskoj tako i u Americi, Kanadi, Australiji, itd. Nositelji su niza priznanja i nagrada, a njihovi brojni hitovi kao što su “Zora bila”, “Zašto uvik pivan”, “Cviće”, “Croatio, iz duše te ljubim”, “Ne znam što me tebi vuče“ očekuje i publika u Vinkuranu na Medulinskoj rivijeri.

28. srpnja publika će uživati uz Queen Real Tribute bend, istinskoj rock senzaciji koja će utjeloviti poznati band. Ivan Ristanović (vokal), Radoš Ćapin (bubnjevi), Nenad Bojković (gitara) i Ivan Đerfi (bas gitara) oduševljavaju publiku svojom dosljednom interpretacijom kultne grupe, kako u glazbenom izričaju tako i u energičnosti.

Za završnicu festivala, 29. srpnja, na pozornici će nastupiti mladi glazbenici iz Ukrajine koji su svoj novi dom pronašli u susjednoj Sloveniji. Danas nastupaju kao Music for the future orkestar, a podržat će ih glazbeni gosti Ana Rucner, koja će svirati na čelu od dobrovoljno prikupljenog oružja,i Policijska klapa sv. Mihovil.

Odgovori

Pin It on Pinterest